Много от жените, които не са доволни от начина, по който изглеждат се притесняват изключително много от този факт и това понякога силно влияе на интимния им живот.

Въпреки това, проведени изследвания показват, че жените, които носят дрехи, с няколко номера по-широки от нормалното за годините и височината им, всъщност се наслаждават на в пъти по-хубав и качествен секс, и то доста по-често от слабите им приятелки.

Това твърдение противоречи страшно много на някои създадени и доказани вече концепции, що се отнася до секса и излишните килограми.

В какво се състои изследването?

Изследователи от Университета в Хавай и американския щат Орегон провеждат проучване по този въпрос, като преглеждат получената информация от анкета, проведена през 2002 г., свързана с увеличаването на средностатистическото семейство.

Те успяват да намерят известна връзка между теглото на взелите участие в анкетата и сексуалния им живот, която се оказва доста изненадваща. Установено е, че около 92% от жените, намиращи се извън нормата на нормалните килограми са имали полов акт с човек от противоположния пол наскоро – това са с 5% повече от тези, които с нормално тегло, посочили същия отговор.

Тоест имаме 92% сексуално активни по-закръглени жени срещу 87% сексуално активни незакръглени жени. Въпреки че не съществува все още научна концепция, обясняваща този факт напълно ясно, съществуват много теории защо това може да е така.

Според Кейт Хардинг, известна журналистка в блог, свързан с наднорменото тегло при жените, атрактивността няма нищо общо с теглото.

Тя обяснява, че това дали си привлекателен не е нужно да зависи от килограмите ти – то е вследствие на самочувствието ти, начина ти на държане, женствеността ти, идваща отвътре и външния вид е най-малкото, което оказва влияние върху това дали си харесван от другите или не.

Има още много теории, свързани с това, че „мъжете не са кучета и не обичат кокали“ и подобни примери, но според Кейт „за всеки влак си има пътници“ – докато на един му допада едно, друг ще се чувства привлечен от друго.

Въпреки това, съществуват много доказани негативни начини, по които наднорменото тегло може да повлияе на интимния ви живот.

По какъв начин теглото ви може да засегне желанието ви за секс?

При всяка жена е различно, но при много жени с наднормено тегло, либидото може да се повлияе негативно от по-сочните форми.

Тези дами имат склонност да са с по-ниско самочувствие, заради килограмите им в повече и следователно да се притесняват от начина, по който изглеждат и това да влошава сексуалния им живот.

Все пак всяка представителка от нежния пол иска да има вид на секси мадамата от онзи романтичен филм, на който попадна преди няколко вечери или да притежава магнетичното излъчване на момичето от еротичния роман, с който заспа вчера.

Тези факти понякога играят голяма роля в самочувствието на всяка жена и особено в това на тези, с наднормено тегло – те се чувстват още по-неуверени и несигурни в себе си и така желанието им за секс се убива.

С какви проблеми се сблъсква всяка по-закръглена жена?

Освен с вече разгледания проблем за самочувствието, много от жените, имащи проблеми с килограмите се чувстват некомфортно при избора на поза – при някои е известно притеснението, че ще бъдат твърде тежки за партньора си, а при други – че няма да успеят да се задържат по време на половия акт.

Често обаче тези притеснения се оказват излишни, тъй като сексът предполага разнообразие и голям избор от позиции.

Наднорменото тегло влияе на секса, но и сексът влияе на наднорменото тегло – той може да допринесе за загубата на килограми, чрез изразходването на допълнителни калории, поради това е много предпочитано средство за отслабване от много по-закръглени дами.