Нашето здраве е опората около която се въртят всички останали аспекти на нашия живот. И докато с него всичко е наред, ние изобщо не се и замисляме за него. Но със сигурност не можем да бъдем напълно щастливи, когато се появят здравословни проблеми.

Здравният хороскоп за 2016-та година обещава на всички зодиакални знаци много бурни събития, които изискват решителни действия, като се отнася и за здравето. Нека разгледаме по-подробно какво ще донесе Новата година на всеки от зодиакалните знаци в здравен аспект.

1. Овен

Новата година няма да бъде за Овните една от най-добрите що се отнася до тяхното здраве. През първата половина те ще усещат спад на жизнените сили. А отслабеният имунитет ще позволи обострянето на хронични заболявания.

На здравословното състояние могат да се отразят неблагоприятно стресът, умората и безпокойството. През този период Овните ще трябва да се постараят да нервничат по-малко и да изключат прекомерните физически натоварвания. Полезни за здравето ще бъдат сауните, масажите, плуването и заниманията с йога.

Също следва да се обърне внимание на имунитета. Пийте билкови чайове, яжте повече плодове и зеленчуци и се старайте да избягвате простудните заболявания.

2. Телец

Според хороскопа за 2016-та на телците ги очакват минимум здравословни проблеми. И астролозите ги съветват да насочват жизнената си енергия към поддържането на това състояние. Активните тренировки, насочени към повишаване на издръжливостта – бягане, плуване, силови натоварвания, ще помогнат на представителите на този зодиакален знак да си създадат „запас от здравина“ за няколко години напред.

Освен това телците не трябва да забравят и за правилното балансирано хранене, за да избегнат обострянето на хронични заболявания през есента на 2016-та година – гастрити, панкреатити и др.

3. Близнаци

Да, годината на Огнената червена маймуна предполага решителни и активни действия, но Близнаците следва да бъдат внимателни с прекомерното психическо напрежение.

Постигането на поставените цели със сигурност е приятно, но това не трябва да с цената на собственото здраве. И на първо място трябва да се пази опорно-двигателният апарат.

За да се избегнат ревматични травми и проблеми с гръбначния стълб Близнаците е важно да не уморяват гръбначния си стълб с натоварвания – правилно да стоят на работния си стол, да не вдигат големи тежести и с всички възможни способи да коригират или съответно да поддържат стойката си в правилно положение.

За таз цел на близнаците ще им помогнат всякакви спокойни физически упражнения, насочени към развитието на гъвкавост и на укрепване на мускулите на гръбнака – плуване, йога, стречинг или танци.

4. Рак

Новогодишните празници могат да бъдат последвани за представителите на този зодиакален знак със сериозни проблеми с черния дроб. Възможно е обостряне на жлъчнокаменна болест.

За да се избегнат усложненията още в началото на 2016-та година, Раците е най-добре да не прекаляват с мазните ястия, а да се съсредоточат върху леките закуски и зеленчуковите салати.

В емоционален план чувствата на представителите на този зодиакален знак буквално ще закипят – ще се изостри сексуалността, страстта. Но заедно с това могат да се сблъскат и с пристъпи на паника, истерии и неврози, поради тази причина значително внимание трябва да се обърне на укрепването на имунната система.

За тази цел ще помогнат редовните занятия с дихателна йога и медитация.

Следва продължение...