Каскадно гладуване – особености, принципи на провеждане и противопоказания

Мария
Написана от Мария декември 16, 2014 23:16

Каскадно гладуване – особености, принципи на провеждане и противопоказания

Акценти:

  • Самоограничават ли се възпалителните процеси при каскадно гладуване?
  • Прочиства ли напълно организма в резултат на спазването на този режим на хранене?
  • Задължително ли трябва да се консултираме с лекар, преди да преминем на каскадно гладуване?
  • Какви са видовете каскадно гладуване?

Свързани:

Каскадното гладуване не само избавя от излишни килограми, но спомага и за излекуването от различни заболявания.

При спазване на режим „каскадно гладуване“ е възможно напълно да прочистим организма си, да се избавим от излишните килограми и дори да излекуваме някои заболявания.

При правилното му съблюдаване възпалителните процеси постепенно се самоограничават, унищожават се новообразуванията, паразитите и вредните микроорганизми, понижават се нивата на холестерола и се изхвърлят излишните течности от организма.

Въпреки това, този метод има и ревностни противници, които твърдят, че всяко гладуване, в това число и каскадното, може само да навреди на организма. Ако вие все пак решите да се спазвате тази система за отслабване, задължително, предварително се консултирайте с лекар.

Принципи на каскадното гладуване

Каскадното гладуване за отслабване и възстановяване на организма се извършва чрез редуване на дни, в които вие напълно се отказвате от храна и вода и от всякакви течности и дори от контакт на кожата с вода, с дни, в които се разрешава ядене и пиене.

Преди да премине човек към гладуване, той трябва да се подготви. За тази цел, 3 седмици преди преминаването към този режим е необходимо да се преустановят вредните навици като консумация на месо, употреба на захар, сол.

2 седмици преди това се препоръчва да се премине само на растителна храна като с всеки изминал ден трябва да се намалява обема на порцията.

Също в този период следва човек да се въздържа от хранене след 7 часа вечерта. Това е нужно, за да се даде възможност на организма да се приспособи към ограниченията.

Съществуват няколко схеми на каскадно гладуване

• Опростена – при нея след 1 денонощие на глад, се разрешава 2 дни ядене, след това е необходимо преустановяване на консумацията на храна за 2 денонощия, след което се допуска ядене 3 дни, следват 3 денонощия гладуване и този принцип се спазва, докато не се стигне до 5 дни пълен глад.

• Стандартна – 1 денонощие се гладува, 1 ден се яде, след това 2 денонощия глад и 2 два хранене. По тази се схема трябва да достигне отново до 5 дни пълно гладуване.

• Свободна – при този режим на гладуване се позволява самостоятелно човек да избере каква схема да избере според собствените му възможности. Главното е да се подбере режим, като се спазват гореизложените принципи и да се стигне отново да 5 дни пълен глад.

В дните, които е допустима консумацията на храна се позволяват млечнокисели продукти и растителна храна – плодове, зеленчуци, ядки, всички видове зърнени култури, трици и сушени плодове.

Съвети за каскадно гладуване

Когато човек се придържа към този режим на хранене, трябва стриктно да спазва последователността на дните, в противен случай всички негови усилия ще бъдат напразни. Не е необходимо паралелно със спазването на режима да вземат някакви други допълнителни мерки или да се приемат препарати, тъй като така е възможно да се навреди на организма.

През този период човек трябва да се стреми да осигурява на тялото си максимално количество кислород. За това трябва добре да проветрява помещенията, в които живее, а също и да се старае да бъде по-често на свеж въздух.

Също така по време на каскадното гладуване се препоръчва да се намалят физическите натоварвания и на организма да се осигури пълноценна почивка.

Противопоказания

Каскадно гладуване е абсолютно недопустимо да се прилага от хора с:

• Различни форми на хепатит и бъбречна недостатъчност;
• Цироза и хронична чернодробна недостатъчност;
• Ендокринни нарушения;
• Всички форми на туберкулоза;
• Хронични сърдечни аритмии;
• Язва на стомаха;
• Тромбоза и тромбофлебит;
• Диабет;
• Лошо съсирване на кръвта;
• Поднормено тегло;
• Също не трябва да гладуват кърмещи и бременни жени;

Каскадно гладуване – особености, принципи на провеждане и противопоказания
4.5 (90.67%) 60 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 16, 2014 23:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи