Социалните мрежи са превъзходен инструмент за поддържане на отношения от разстояние, за създаване на приятелства и да бъдем в час със случващото се. За съжаление, не всички ние ги използваме по предназначение.

За много хора тези платформи за общуване са се превърнали в пълноценна работа. Те създават постове, за да получат харесвания, следят какво споделят другите и желаят да бъдат едновременно на няколко места.

Оказват се участници във всички възможни игри и викторини. Вероятно разпознавате себе си или някой от своите приятели.
Ако това е така може би е дошло времето да излезете от играта?

Ето 10-те неща, които ще се случат с вас, когато престанете да проверявате социалните мрежи постоянно.

1. Ще се върнете в реалността

Когато сте погълнати от виртуалния свят, не виждате какво се случва в реалността. Възможно е вашето истинско, живо куче да има нужда се нахрани и да се разходи.

Освен това когато изключите компютъра, вашият мозък ще започне да работи и ще получите ценен уникален опит, който можете да получите само, когато се намирате в реалността.

Ще видите и гладното ви куче и приятелите, които имат нужда да си поговорят с вас.

2. Все повече ще успявате

Няколко минути в социалните мрежи се превръщат в четвърт час, а след това часът – в няколко часа. И в крайна сметка загубваме повечето време, в което бихме могли да бъдем продуктивни.

3. Възможност за фокусиране върху главното

Всъщност социалните мрежи отнемат страшно много време. Само за преглеждането на новините колко отива! Отделяйки на Facebook определено време, това означава, че вече разполагате със свободно време, което можете да „погубите“ в общуване и укрепване на взаимоотношенията с най-близките.

4. Ще успеете да разбере кои са истинските ви приятели

Поддържането на отношения в мрежата е много лесно. Хората, които харесват всички ваши снимки, постове и видеоклипове, разходват за това средно по 45 секунди. Не може да се каже, че това, което споделяте им е интересно.

5. Ще разберете, че „лайковете“ са пълна безсмислица

Лайк постовете вече нямат никакво значение – харесването в социалните мрежи е машинално действие, което човек извършва като знак, че е прочел нещо или просто публикацията ви му е попаднала пред очите.

6. Ще се отървете от ненужни последователи

Практически всички, които качват свои снимки в Интернет се сблъскват с ненужно внимание. Това е особено осезаемо за момичета и жени. Хората гледат вашите фотографии, обновления и си ги запазват на компютъра без ваше разрешение.

7. Ще се почувствате по-уверени в себе си

Изследователите вече доказаха, че социалните мрежи понижават самооценката. Когато напишете пост и никой не постави лайк, то тогава си мислите, че сте написали глупост.

8. Ще цените повече това, което вече имате

След преглеждането на лентата с новините хората стават по-завистливи. Причина за това може да стане това, че някой си е купил нов телефон, кола, нов дом или нощувка в скъп хотел.

9. Ще се чувствате по-спокойно

Основното взаимодействие в социалните мрежи е свързано с това, че сякаш ние нищо не сме направили, а когато спрем да влизаме това чувство изчезва.

10. Изведнъж ще разберете, че всичко, което сте били за социалните мрежи, е профил за преглед на реклами

Във всеки случай за социалните мрежи ние сме безразлични като личности. Във виртуалното пространство имаме само профили, които трябва да разглеждат реклами.