Навярно сте забелязали, че най-стабилните отношения имат тези двойки, които са се срещнали още в училище или в университета. И това си има своите причини, които са минимум 10.

1. Започнали сте да се срещате по време на една от най-неловките периоди от живота ви

Може би през това време сте носили брекети и навярно почти не сте умеели да се гримирате. И ако тогава сте се харесали един друг, то най-вероятно това ще е и за цял живот.

2. Знаете на какво е способен всеки от вас

Видели сте се още на абитуриентския бал. И сте наблюдавали как е вървял животът на вашия партньор в първите години след завършването.

Може да се каже, че вие знаете всичко за него. Поради тази причина сега и двамата ще можете да се полюбувате на прогреса, постигнат през тези години.

3. Разбирате се толкова добре, че понякога не са ви нужни и думи

Знаете всичко за неговото поведение. Научили сте се да се разбирате един друг без думи. Понякога дори се хващате за това, че мислите за едно и също.

4. Имате достатъчно основания да се влюбвате отново и отново един в друг

Във всички връзки има възходи и падения. Но когато се намирате в долната точка на графиката, то вече знаете, че под вас основата е здрава.

5. В конфликтите е същото…

Скандалите също са неизбежни във всяка една връзка. Но когато имате толкова богата съвместна история, то знаете как ще приключи спорът във всеки един момент. Или как да представите окончателните аргументи, които да го прекратят.

6. Познавате един друг всичките си странности

Не е нужно да питате – как си, за да разберете кога вашият партньор се чувства добре, а кога е разстроен. Защото сте се научили да определяте настроението му по поведението, говора, дишането му… За това са нужни години между впрочем.

7. Имате безкраен брой общи спомени

Можете да обсъдите с него своите детски спомени. Същевременно вашият партньор действително ще разбере и ще пожелае да си ги припомните.

8. Всички прекрасни моменти от вашия живот сте преживели заедно

Помните ли как се вълнувахте преди абитуриентския бал? Какъв костюм ще облече, ще бъдем ли хубава двойка?
Тези спомени само подчертават, че животът е изпълнен със специални моменти, и най-хубавите тепърва ви престоят.

9. По-добре от другите разбирате, че животът и връзката ви с течение на времето се променя

Навярно вие сте започнали да се срещате, когато сте били тийнейджъри. Очевидно е, че тогава изобщо не сте били такива хора, каквито сте днес.

Любовта от училищния чин ви е научила да се адаптирате в отношенията. Вие по-добре от другите разбирате, колко е важно постоянно да се променяте с напредването на времето, но себе си, а не партньора.

В един момент у повечето двойки започва период, когато им предстои да си изяснят – желаят ли да продължат заедно напред.

Най-вероятно заедно сте преминали през този етап. Вече нямате никакви съмнения. Поради тази причина, когато връзката ви преминава през някакви трудности, знаете, че е важно да седнете на масата за преговори, а не да хвърляте чинии.