Не малко мъже в днешно време имат проблем не само с ерекцията, но и с тоталната липса на сексуално желание. Ето кои са основните фактори, които потискат либидото.

Стрес

Тялото не реагира добре на стрес. Емоционалния стрес може да повлияе на физическата функция, включително и на сексуално желание. Осъзнавайки това, което могат да предизвикат основните стресови фактори е първата стъпка в лечението.

Партньора

Сексуалното желание зависи от партньора. И двамата партньори трябва да се чувстват свързани и да изпитват близост. Липсата на комуникация и доверие, чувството за предателство или непрестанните критики могат да създадат връзка, в която липсва близост и интимност.

Алкохол

Алкохолът не е отговорът на всеки проблем. Въпреки че много хора обичат да го консумират поради факта, че намалява задръжките той може да понижи и сексуалната активност и либидо. Ако прекалявате с употребата на алкохол и това пречи не само на интимния живот, но и на здравето Ви потърсете помощ от специалист.

Липсата на сън

Както при всяка физическа активност, почивката е необходима на тялото, за да може да извършва ежедневните си функции. Липсата на качествен сън, може да е виновникът, който понижава сексуалното желание. Сънната апнея е потенциална причина за липсата на добър сън и либидо. Може да се наложи медицинска помощ, ако вие или вашият партньор имате подобен проблем.

Децата

Да си родител е работа, която отнема 24 часа в денонощието, понякога грижите за децата пречат да прекарате време с половинката си. Планирайте време за интимност и сексуално удоволствие, като поверите за няколко часа грижите за детето на близък роднина или детегледачка.

Лекарства

Страничните ефекти на много лекарства, отпускани с рецепта включват загуба на либидо и желание за секс. Някои примери като лекарствата за хипертония или тези, които съдържат антихистамини, деконгестанти, антидепресанти, противозачатъчни или болкоуспокояващи.

Ниско самочувствие

В интерес на истината вие сте толкова секси колкото се чувствате. Много хора имат ниско самочувствие, когато става въпрос за формата на тялото си и това може да повлияе на техния сексуален живот и желание. Да бъдеш щастлив със себе си е най-важната стъпка.

Затлъстяване

Затлъстяването засяга една трета от всички американци. Изследванията показват, че наднормено тегло ограничава желанието за секс и понижава самочувствието. Начинът, по който изглеждате не трябва да пречи на сексуалния ви живот. Освен това този тип упражнения могат да бъдат полезни.

Проблеми с ерекцията

Еректилната дисфункция (ЕД) се отразява на физическата и психическата способност на мъжете да осъществят сексуален контакт. Съществуват много възможности за лечение на ЕД, а консултацията с лекар ще Ви помогне да откриете най-подходящата опцията за вас и вашия партньор.

Ниски нива на тестостерон

Нивата на тестостерон при хората постепенно се понижават с напредване на възрастта, не е задължително да има връзка между хормоните и желанието за секс. Това е само фактор, който може да бъде резултат от понижено либидо или да се дължи на други причини, в допълнение към ниски нива на тестостерон .

Депресия

Депресията засяга всички аспекти на живота, включително и сексуалното влечение. Загубата на желание за ежедневни сексуални дейности изисква лечение, включително консултиране с лекар и в някои случаи прием на медикаменти. За съжаление, някои антидепресанти също потискат либидото.

Менопаузата

Менопаузата може да причини физически промени, които засягат пряко половия контакт, понеже се появява вагинална сухота и болка при сношение (диспареуния). Може да използвате лубриканти, които ще подобрят сексуалното желание след менопаузата.

Липса на близост

Правенето на любов е нещо повече от секс. Интимността и близостта са важна част от здравето в любовния живот. Ако сексуалното желание избледнява, може би е време да направите нещо романтично за половинката си, което да стопли отношенията Ви.