Независимо дали имате някакви здравословни проблеми или просто се нуждаете от тласък в правилната посока, този еднодневен план ще ви помогне да направите живота си по-добър.

  1. Какво да правим сутринта

След събуждане: Ползите от лимоновия сок са много, така че добър вариант да започнете деня си е с гореща вода и прясно изцеден лимонов сок.

„Освен голямото количество на витамин C, топлата вода с лимон може да стимулира храносмилателния тракт”, каза д-р Франк Липман, специалист по интегративна медицина.

Бъдете сигурни, че поемате достатъчно количество вода през целия ден – хидратацията е от ключово значение за здравословната детоксикация.

Преди закуска: При детоксикация, интензивните тренировки не са препоръчителни, но все пак са важни за запазване на формата.

Ако се чувствате малко мудно, няма по-добър начин от йогата, за да събудите тялото си. Това става за около три минути и ще ви помогне да заредите организма си за останалата част от деня.

Закуска: Направете вашия ден успешен, като ядете храна, която ще ви удоволетвори, без  да е тежка за организма ви. Например с рецепта за ягодов шейк, която ще ви хареса. Тъй като напитката съдържа фибри, определено ще ви помогне да задвижите нещата.

Друг вариант е рецептата за нискокалоричен шейк, което съдържа съставки за облекчаване на храносмилането и премахване на неприятното чувство от подуването. И двете рецепти съдържат около 300 калории.

Обедна пауза:  Повечето хора пият чаша кафе в своите обедни почивки. Въпреки че е препоръчително да се откажете от кофеина по време на детоксикацията, понякога това не е възможно.

Вместо чаша кафе, може да изберете зелен чай, тъй като той е богат на антиоксиданти и стимулира метаболизма.

Ако чувствате, че имате нужда от малка закуска преди обяд, вземете богата на фибри ябълка.

  1. Съвети за обяда

Използвайте това време, за да доставите нужните вещества на тялото си. Друг важен фактор е движението, защото така тялото ви ще функционира по-добре.

Ставайте от бюрото си често, за да се разходите из офиса (препоръчително на всеки 30 минути). Ако нямате тази възможност, просто отделяйте погледа си от компютъра за известно време, за да може очите ви да си починат.

Препоръчваме ви да изберете супа, която е богата на фибри или салата със зеле, което съдържа мазнини полезни за сърцето.

Може да завършите вашето хранене с малко чисти белтъчини. След обяда, е препоръчително да направите 20-30 минутна разходка.

  1. Менюто за вечерта

Отпуснете се! Преди да застанете пред телевизора, вземете душ, за да релаксирате след натоварения работен ден. Това също ще помогне да облекчите тялото си и болките да преминат.

Вечерята е най-подходящото време да се отпуснете и да хапнете здравословна храна. Чистите белтъчини и пресните зеленчуци трябва да преобладават.

Рибата е добър избор, защото тя е богата на фибри, протеини и витамини, а и отнема само около 20 минути, за да се приготви.

Вместо да вечеряте пред телевизора, седнете на маса, за да отделите време и да се насладите на храната. Ще откриете, че по този начин храната, която консумирате, ще ви се струва много по-вкусна.

В заключение може да се каже, че важна роля играе не само храната и движението, но и качествения сън, затова се опитвайте да спите по 8-9 часа на ден.