След проведени различни проучвания и изследвания от учени от всички краища на света се оказва, че приложенията на мъжката сперма съвсем не се ограничават до това да бъде носител на човешки живот.

Напротив, откриват се все повече нови и нови начини за нейното употребяване и нейни полезни свойства за здравето.

А много от тях, съвсем не са и нови – хората от къде ли не ги използват ежедневно и наистина се радват на добро здравословно състояние.

Някои от тях може би вече са навлязли и в България, и то без да знаем, но повечето са типични за населението на чуждестранните страни.

Представяме ви някои употребяващи се вече приложения на мъжката семенна течност по света, а кой знае, може би и у нас?

1. В козметичните продукти

Спермата съдържа вещество, наречено спермин, откъде идва и името й.

То е мощен антиоксидант и има уникален ефект върху кожата – смята се, че забавя стареенето, от изключителна помощ е при акне или други кожни болести, омекотява и прави кожата гладка и приятна на допир и разбира се, изглажда така омразните бръчки, които са един от най-големия кошмар на всяка жена.

Поради тази причина спермата вече се използва широко в много козметични кремове за лице, и то без да се крие – норвежката компания Bioforskning е първата официално разработила такъв.

Оригиналната му цена е 250 долара, но през някои сайтове варира от 125 долара до 250.

2. Като лекарство

Спермата намира приложение при токсикозата – или с прости думи казано, действа като вълшебен лек срещу сутрешното гадене и повръщане, характерни най-вече за ранната бременност.

Доктор на име Гордън Галап от Албанския университет, който се е занимавал да проведе проучване, открива че спермата от бащата на зародиша помага за отстраняване на неприятните неразположения.

Според него това се дължи на факта, че женското тяло приема спермата, оплодила яйцеклетката, като материал, който не й е познат и поради това се опитва да го отхвърли чрез токсикоза.

Гордън смята, че приемайки спермата по орален начин, жената изгражда по-добър имунитет и следователно симптомите се облекчават. Неговото твърдение обаче не е все още доказано научно.

Спермата може да бъде полезна обаче не само при бременните дами – тя действа и като мощен анти-депресант, поради наличието на високи количества на серотонин и окситоцин в нея – все пак това са едни от най-известните хормони, влияещи пряко на човека, свързани с щастието и приятните емоции.

След проведени експерименти е научно доказано, че жените, имали контакт със семенната течност, било то чрез чист секс или чрез орална любов са били с повишени нива именно на тези хормони, следователно са се чувствали и по-добре.

3. В готварството

Да, никой не знае какво се слага в млечния сос по евтините дюнери, но това остават слухове.

За разлика от недоказаните обаче твърдения за вредната храна по неутвърдените квартални заведения, официално е издадена готварска книга от Пол “Фоти” Фотенхаузер, наречена „Природни добавки“.

Учените са доказали, че семенната течност е наистина много хранителна, въпреки че точни калории още едва ли са изчислявани.

Тя има различен вкус и зависи пряко от начина на живот на самия донор, но със сигурност ще бъде една изключително екзотична добавка към ястието ви!