Знаете ли кои храни се отразяват на вашето либидо и как трябва да се храните, за да се чувствате добре, да сте привлекателни и да подобрите сексуалните си постижения?

Разберете кои храни ще ви помогнат да достигнете до върховно удоволствие и кои ще убият либидото ви.

Според Синтия Саш, храната оказва влияние при сексуалните удоволствия и играе роля при повишаване на либидото и стимулиране на здравословния сексуален живот.

Ягодите са най-доброто средство за стимулиране на сексуално желание. Добрата циркулация е от съществено значение за сексуално функциониране при мъжете и жените, освен това ягодите са богати на антиоксиданти, които се отразяват благоприятно на сърцето и артериите. Ягодите са богати на витамин С, който заедно с антиоксидантите е отговорен за повишаването на сперматозоидите при мъжете.

Алкохолът е най-опасното средство, което ще понижи либидото

Чаша вино може да ви накара да се чувствате отпочинали и бъбрив по време на среща, но със сигурност ще понижи сексуалното ви настроение. В действителност, алкохолът може да бъде едно от най-лошите решения преди среща. Прекалената му употреба забавя сексуалното желание, понижава чувствителността и възбудата.

Консумацията на авокадото се препоръчва горещо преди среща

Авокадото е богато на витамин Е и притежава антиоксидантни свойства, калий и витамин В6, които предотвратят или забавят сърдечните заболявания, освен това насърчават притока на кръв. Авокадото е ценен източник на полезните за сърцето мононенаситени мазнини, а всяко средство, което помага на кръвообращението може да бъде от решаващо значение за здравословния сексуален живот. Мъжете, които страдат от сърдечни болести са изложени на по-голям риск от еректилна дисфункция, понеже и двете състояния са резултат от проблеми със сърцето.

Бадемите също са подходящо средство да подобрите сексуалния си живот

Бадемите съдържат цинк, селен и витамин Е, които са важни за сексуалното здраве и репродукция. Селенът може да помогне при проблемите със зачеването, а витамин Е подобрява здравето на сърцето. Цинкът е минерал, който помага за производството на мъжките полови хормони и може да стимулира либидото.

Движението на кръвта е важно за функцията на половите органи, така че избора на добри мазнини, като омега-3, които се откриват в бадемите е добра идея.

Тлъстите меса са опасни преди среща

Въпреки че месото осигурява протеини и цинк, то може да бъде с високо съдържание на наситени мазнини и холестерол. Освен че увеличава риска от диабет тип 2, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания мазното месо може да повлияе на кръвообращението и сексуалната функция.

Нещо повече, проучване публикувано през 2006 г. в „Chemical Senses“ доказва, че консумацията на месо може да доведе до неприятна миризма на тялото. В проучването са участвали 17 мъже, които са консумирали месо в продължение на две седмици. Жените оценяват привлекателността им единствено на основата на миризмата, която отделят. Резултатите от проучването показват, че жените предпочитат мъже, които консумират по-малко месо.

Сладките картофи се отразяват благоприятно на либидото

Сладките картофи са богати на калий, който помага при борбата с високо кръвно налягане, което повишава риска от еректилна дисфункция. Сладките картофи са богати на бета-каротин и осигуряват на организма витамин А, който може да бъде полезен при борбата с безплодието.