Страдате ли от акне? Имате ли неприятни проблеми с кожата, които ви карат да се чувствате некомфортно? Мечтали ли ли сте някога за перфектна кожа на лицето без нито едно петънце?

Вероятно ви е писнало да си губите времето с гледане на глупави реклами, четене за решения на проблема, които просто не помагат или вече сте дали маса пари за препарати и козметика, от които няма полза.

Ако е така, прочетете тази статия и разберете петте природни начина, с които да задържите акнето далеч от себе си, при това трайно, здравословно и на ниска цена.

1. Употребявайте много, наистина много повече вода

Дори да пиете много вода и да хидратирате кожата си, увеличете дозата. Ако трябва променете офиса си така, че да сте в непрекъсната близост до хладилника, чешмата или друг източник на вода. Първата стъпка към решаването на проблемите с кожата е приемът на вода. Тя е ключът.

2. Правете парни бани, но на лицето

Лицевата парна баня отваря порите дълбоко и по този начин изчиства всички недостатъци и мръсотии вътре в порите, а освен това ги овлажнява под повърхността. Как да направите това в домашни условия, без да давате излишни пари за козметици, техника и препарати?

Сварете четири чаши вода, добавете няколко капки лавандулово масло или други етерични такива и изсипете в стъклена купа. Увийте кърпа около косата си и поставете така лицето си до купата, че да сте на милиметри от горещата смес и задръжте в тази поза за около 5-6 минути.

Когато сте готови, избършете лицето си и го охладете с вода. Правете това 1-2 пъти седмично.

3. Лимонов сок и яйчен белтък

Дори и след като победите акнето и вече нямате задръстени с мръсотия пори и т.н. белезите от него могат да останат. За да изравните тена на лицето си на засегнатите от акнето области и на останалите използвайте лимонов сок и яйчен белтък.

Смесете ги и ги разбъркайте докато не се получи нещо като пудинг, после го намажете на равни слоеве като маска и го оставете за около 20 минути. След това измийте внимателно. Практикувайте това 2-3 пъти седмично.

4. Витамини А и Е

Приемайте по едно хапче витамин А и по едно хапче витамин Е на ден. По този начин ще спомогнете за укрепването на вашата кожа. Освен това драстично ще редуцирате производството на мазнини в лицевата област. Тези витамини съдействат и за обновяването на клетките на кожата и заличават белезите от акне.

5. Спазвайте здравословна и балансирана диета

Погледнете се в огледалото, ако се харесата, всичко ще е наред. Но ако случайно не се харесате, имайте предвид, че кожата ви е пряко отражение на това, което вие ядете.

Отделете време за създаването на балансиран хранителен план, който идеално пасва на вас самия. Здравословната храна със сигурност ще помогне да постигнете така желаното чисто като снежинка лице, а и ще подобри здравето ви драстично.