Пролетта и лятото са двата най-подходящи сезона в годината за сваляне на килограми, защото са идеални за тренировки на открито.

Ако ви е омръзнало еднообразието в залата и имате спешна нужда от промяна на обичайната среда, изпробвайте ефективните упражнения на открито, които ще ви помогнат да изгорите още повече калории.

Ако не сте привърженици на интензивните тренировки, може да правите йога упражнения, да тичате или да се разхождате в парка, свежият въздух със сигурност ще се отрази на тялото ви, а ежедневните разходки ще ви поддържат бодри и енергични.

Ето няколко забавни и ефективни начина да изгорите калории, докато се наслаждаване на слънчевите лъчи и чистият въздух.

Плаване

Плаването с лодка е един от най-добрите начини да се изгорят повече калории и да се насладите на страхотното време. Положителната страна от тази тренировка е възможността да се отдадете на спокойствието, докато плавате над водата. Плаването ще ви помогне да изгорите повече от 250 калории на час, без да се чувствате изтощени.

Гребане

Гребането изисква невероятна активност, която може да изгори изключително много калории и да даде тласък на атлетичното оформяне на горната част на тялото. Една 30-минутна тренировка по гребане ще изгори повече от 250 калории. Не се тревожете, ако не знаете как да гребете, а потърсете професионални класове по гребане и посетете курсовете им за начинаещи.

Баскетбол

Баскетболът на открито изгаря много калории. Игра на баскетбол за 30 минути може да изгори повече от 350 калории. Баскетболът се отразява страхотно на всички, дори и на тези, които не са много добри в играта. Ако баскетболът не е за вас, изберете си друг вид спорт на открито като стрелба, която ще допринесе за изразходване на още повече калории.

Гребане с дъска

Гребането с дъска, наричано още Paddleboarding, е перфектен начин да се стопят калориите, като се натоварва горната част на бедрата. Упражненията не са толкова трудни, колкото изглеждат, достатъчно е да тренирате със специализиран инструктор. Най добрата част от тренировката е, че дори не трябва да се изправяте, имате възможност да тренирате със сгънати колене през цялото време.

Водни ски

В началото тренировките с водни ски може да ви изглеждат малко страшни, но в действителност са много приятни, достатъчни са няколко урока и ще се превърнат в любимите ви пролетно-летни упражнения. Помагат за укрепване на мускулите на ръцете и бедрата.

Друг положителен ефект е тенът, който ще се появи след прекарания ден във водата. Уверете се, че носите достатъчно слънцезащитен крем и не забравяйте да го използвате на всеки два часа.

Офроуд джогинг

Ако искате да увеличите интензивността на вашата тренировка, опитайте офроуд джогинг след нея. Тренировката се прави по тесни и стръмни горски пътеки. Ако тази форма на джогинг е абсолютно ново начинание за вас, можете да започнете с по-равни, не толкова стръмни пътеки, редувайки интервали от бавен джогинг и забързано ходене. Ако имате опит на открито, възползвайте се от хълмистите пътеки.

Кросфит

Тренировките от типа кросфит - упражнения с набиране, вдигане на тежести и аеробни упражнения, набират все по-голяма популярност в наши дни. В тази форма на спорт се използва силова гимнастика, екстремно вдигане на тежести и аеробни натоварвания. Тренировката се провежда на открито и със сигурност ще даде тласък на обичайните ви упражнения.