Всяка една кухня е пълна с хранителни продукти и подправки, които освен за храна, в някои случаи могат да послужат за лечение и облекчаване на болката.

Изследователите са открили, че предлаганите по аптеките болкоуспокояващи често пъти могат да доведат до неприятни странични ефекти, ако те се приемат за по-дълъг период от време.

Тук ви препоръчваме няколко натурални средства за облекчаване на болката, които вие можете лесно да откриете във вашата кухня.

Те дават много бързо облекчение и нямат никакви нездравословни странични ефекти.

1. Джинджифил

Учените са провели серия изследвания и са установили, че джинджифилът във вид на корен или готовата субстанция във вид на прах намаляват възпалението и облекчават болката.

Джинджифилът също така предпазва от образуването на хормони, които са свързани с чувството за болка в организма.

2. Чесън

Чесънът не е просто една ароматна подправка, която добавяте при приготвянето на храна. Скилидките имат редица здравословни ползи.

Много научни изследвания откриват, че редовната консумация на чесън намалява производството на т. нар. лош холестерол и отлагането на плаки в кръвоносните съдове.

Чесънът също така е използван за облекчаване на болките в ушите. Поставяйте две капки затоплено чесново олио в болното ухо в продължение на 5 - 11 дни до пълното му излекуване.

3. Куркума

Куркумата на прах, позната още като турмерик, е друга популярна подправка, която лесно можете да си набавите.

Корените на растението са едно от най-популярните природни болкоуспокояващи, които помагат и за облекчаване на възпаленията.

Куркумата, благодарение на съдържанието на куркумин, е известна и със свойството си да пречиства тялото от натрупаните токсини. Едно от най-мощните свойства на куркумата е да облекчава болката, причинена от остеоартрит.

4. Сьомга

Сьомгата не е просто една вкусна храна, но и естествено болкоуспокояващо. Тази риба е богата на Oмега-3 мастни киселини, които лекуват болката, причинена от артрит.

Сьомгата е и с ниско съдържание на живак, затова може да се наслаждавате на редовната й консумация.

5. Алое вера

Растението алое вера е използвано като природно лекарство от началото на първи век след Христа. Сокът от алое вера или гелът от растението помага при киселини, спазми, чести промени в настроението и дори при лош дъх.

Алое вера се използва и за многофункционално третиране на кожата.

6. Карамфил

Карамфилът е не само ароматна съставка, която добавяме по малко в храната си. Той е и много добро средство при лечение на проблеми със зъбите.

Етеричното масло се използва като болкоуспокояващо след стоматологични интервенции. Той също така лекува храносмилателни проблеми.

Нанесете маслото върху стомаха или корема, за да се затопли храносмилателният тракт. При проблеми със зъбите, намажете малко карамфилово масло върху проблемния зъб. Другият вариант е да сдъвчете няколко карамфилчета от страната на болните зъби.

7. Череши

Изследователите са открили, че черешите имат няколко натурални компонента, които облекчават болката.

Вишните са не по-малко полезни. Тъмните, червени пигменти в този плод имат мощни антиоксидантни свойства, показват последните изследвания на учени и диетолози.

8. Канела

Канелата е подправка, която е на разположение целогодишно във всеки един дом. Канелата на прах може да се използва за подобряване на циркулацията на кръвта в тялото ни и дори за лечение и профилактика на хипотермия.

Канелата на прах може да се добави при приготвянето на напитката кафе. Чаена лъжичка канела на прах и 2 супени лъжици мед, смесени като паста, облекчават болките при артрит.