42-годишната Виктория Бекъм служи за пример на много жени. Тя е не само успешен дизайнер и нееднократна притежателка на приза най-стилната жена на планетата, но и грижлива майка на 4 деца – 3-ма сина и дъщеря.

Как бившата солистка от групата Spice Girls успява да съвместява всичко това?

1. Мъжът трябва да помага

Много майки смятат, че докато децата са още малки, грижата за тях трябва да се поема единствено от тях, тъй като татковците работят и затова нямат сили, за да отделят за възпитание на децата.

Виктория не е от тези, и смята, че родителите от самото начало трябва да са двама, затова всячески ангажира своя мъж – Дейвид Бекъм, да се грижи за децата, и той няма нищо против.

Папараците неведнъж са правели трогателни кадри – спортистът води децата на училище, разхожда се с тях в парка, учи се да играе футбол.

А неотдавна Виктория Бекъм сама публикува снимка в Instagram, на която нейният мъж шие рокли за кукли на дъщерята.

2. Дневен режим

В семейство Бекъм има строга дисциплина. Всички деца се събуждат в 7 часа сутринта, и си лягат не по-късно от 21:30. Това правило е в сила, дори и когато у дома дойдат гости.

Виктория е убедена, че децата трябва да спят достатъчно, за да възстановяват напълно силите си.

Но пък при този дневен режим самата майка спи не повече от 6 часа, тъй като не успява да си легне по-рано от полунощ, защото в семейството има и тийнейджър.

След като той се върне от училище и приключи с уроците, те прекарват време заедно. Така когато тя приключи с всички тези занятия и изпрати последните имейли, вече е станало полунощ.

И става в 6 часа на следващия ден, защото дъщерята обича да става рано. И Виктория прави лека тренировка, физзарядка, буди другите деца и ги води до училище, а след това тръгва за работа.

3. Стол за провинилия се

В дома на Бекъм има специално кресло за наказания – ако едно от децата нещо се провини, трябва да седне на този стол и да поразмисли върху поведението си толкова време, колкото мама смята за нужно.

Според Виктория това наистина работи и именно така може да отгледа благоразумни и неагресивни деца, а не с помощта на бой.

4. Уважение към майката

Виктория отбелязва, че дълго е била единствена жена в мъжкото царство.

От една страна ѝ е било приятно, но от друга ѝ се налагало да полага много усилия да запази самоуважението си като жена, а не само като майка и съпруга, което според звездата е много важно.

На първо място, се стреми да изглежда възможно най-добре – да спортува, хубав грим и подходящи дрехи.

Освен това Виктория от време на време си организира разтоварващи дни – оставя децата си за уикенда с баща им, а самата тя отива някъде извън града с приятелки.

И това и е помогнало да възпита в синовете си разбирането, че тя не е просто пазителка на семейното огнище, но също така и жена, на която ѝ е необходима защита и силно рамо.

И това е много важно – годините минават, и в един момент Виктория ще има много по-голяма нужда от синовете си, отколкото те от нея.