Victoria’s Secret е една от най-известните световни марки за продажба на женско бельо. Нейната продукция от 1998 година се представя от модели – ангели с безупречни тела, сред които – Хелена Кристенсен, Тайра Банкс, Летисия Каста, Хайди Клум, Жизел Бюндхен, Адриана Лима и много други.

Но зад съвършенството на формите се крият големи усилия. В какво се състоят те, ще ви разкажем в настоящата статия.

Идеално тяло

Моделите, претендиращо за званието ангел на Виктория Сикрет, трябва да са с ръст от 175 см и талия с размер до 61 см. Ако вашите изходни данни се различават, не се отчайвайте, а просто се налага да коригирате процентът телесни мазнини.

При атлетките са от 14 до 20%, при здравите жени, които следят фигурата си – от 21 до 24%, при девойките, рекламиращи легендарно бельо – по-малко от 18%.

Според спортният треньор, работещ с момичетата на Виктория Сикретс, е много важно да направят бедрата и дупетата си твърди и ясно очертани, а косите мускули на корема да бъдат леко забележими, а ръцете им да изглеждат стегнати.

И действително, за разлика от моделите от подиумите, често докарващи се до анорексия, „ангелите“ наистина изглеждат много здрави и стегнати.

Какво е необходимо да ядете, за да се сдобиете с ангелска фигура?

Диетолозите на Виктория Сикрет държат моделите на нисковъглехидратна кето-диета, съдържаща белтъчини и мазнини. Почти всяко хранене предполага употребата на пилешко месо, говеждо, риба, морски дарове и яйца.

Храната, съдържаща захар, напълно се изключва от хранителния режим. За съжаление, това се отнася и за плодовете.

В първия месец от отслабването се разрешава употребата на зеленчуци – тикви, броколи, зеле, пшенични зародиши, аспержи, марули.

Но когато трябва да дефилират преминават на строга диета, включваща храни богати източници на белтъчини и мазнини, като приемат по 15-20 мл растителни масла на всяко хранене. След 6 часа вечерта се забранява употребата на храна.

Също за ускорено изгаряне на мазнини момичетата приемат аминокиселини, храносмилателни ензими, витаминно-минерални комплекси и редица други хранителни добавки. След тренировки е необходимо да се консумират протеинови палачинки с бадемово мляко или белтъчен коктейл.

Как тренират?

Ангелите тренират постоянно, като поставят акцент силови упражнения с допълнително тегло – клякания, напади, лицеви опори, мъртва тяга, упражнения за бицепс и трицепс. Също са препоръчителни пилатесът и активните спортове – бокс, балет.

Във фитнес залата е необходимо да се тренира не по-малко от 4 пъти седмично, а у дома – 3-4 пъти. Така всеки ден момичетата се подлагат на сериозни физически натоварвания, понякога и 2 пъти дневно. Важно – тренира се на празен стомах, като тренировка се изпива по чаша черно кафе.

Кога да се очакват резултати?

Ефектът ще бъде забележим след не повече от 4 месеца, но този режим е много труден за изпълнение от една работеща жена. Освен това изисква допълнително възстановяване, и да се издържи на него, е необходима силна мотивация.

А ангелите я имат – огромни хонорари, нови договори и обожанието на милионите мъже, които се радват при вида на техните фигури из интернет и по кориците на списанията. Но следва да се има предвид, че тяхното здраве се следи от цял екип диетолози, треньори и лекари.

Без надлежен контрол жената рискува да получи дисбактериоза, бъбречно-каменна болест, интоксикация, тромбоза и други заболявания, дължащи се излишното количество белтъци в организма.