Как да върнем свежият вид на лицето след празниците – 5 верни стъпки

Празниците приключиха и макар че за повечето хора новата работна година вече започна, то сега е най-доброто време да реанимираме организма след обилните трапези и да изтрием остатъците от изяденото и изпитото от лицето.

И така…

1. Направете пилинг – ако имате възможност си запишете час в салон за красота за почистване на лицето с плодови киселини, която процедура въздейства само на повърхностните слоеве на кожата, затова и се счита за най-щадящо.

За сметка на това пък резултатът е „дълбок“ – кожата се изравнява, придобива гладкост и свежест.

У дома такова почистване на лицето може да се направи с помощта на скраб. То няма да бъде толкова дълбоко, но пък може да се повтаря по-често.

Най-добре тази процедура да се прави у дома след 23 часа, тъй като от това време нататък и през цялата нощ клетките на кожата работят по-активно.

Или като вариант за пилинг в домашни условия, можете да си закупите специална четка за почистване на лицето, която се продава в почти всички магазини за красота.

Питателните маски за лице два пъти седмично, трябва да се превърнат в правило за вас в близките седмици.

2. На ход са серумите и лифтингът – само че за кожата на лицето и за кожата около очите трябва да се използват различни продукти, тъй като епидермисът на клепачите е по-тънък с няколко пъти и обикновеният крем може само да навреди.

Всяка вечер 2 часа преди лягане нанасяйте серум. А отгоре питателен крем.

Сутрин използвайте крем-лифтинг с отметка „овлажняващ“. Плюс питателни маски 2 пъти седмично – това трябва да се превърне като правило за вас в близките седмици.

3. „Зимната“ сухота и белене на лицето се облекчава отлично със зехтин. Намажете с него лицето и престойте така за половин час.

А около минута след това нанесете липов мед, който оставете да престои около 20 минути. Купете си от аптеката на капсули препаратът „Герикапс“.

Пробийте една таблетка с игла, изцедете витаминната течност от нея и я намажете върху устните за една вечер. Повтаряйте тази процедура няколко нощи подред. Но предварително масажирайте устните с четка за зъби.

4. Мезотерапия или иначе казано „витаминни коктейли“, ще върнат еластичността на кожата. Същността на процедурата се състои в това, че в кожата се инжектират витаминни комплекси, растителни екстракти и други високоефективни препарати.

Инжектират се в лицето, шията и деколтето. За уморена и старееща кожа все едно, ефектът е на невидимо повдигане.

5. Направете контрастен душ за лицето – душът трябва да настроите така, че водата от него да тече на силни струи, които да създават ефект на масаж, който доказано подобрява кръвообращението и лимфният поток.

Цялата процедура, 30-60 секунди, не повече, завършете със студен душ.

Помагат и кубчета лед, масажирайте с тях лицето, преди да си сложете гримовете.

Контрастният душ е полезен не само за кожата на лицето, но и за цялото тяло, затова можете да насочите студените струи с вода и към останалата част на тялото, така със сигурност ще се почувствате ободрени, след като излезете от банята и същевременно по-малко ще започнете да обръщате внимание на характерните за зимата студове.