Появата на тонзилит, както на медицински език се нарича възпалението на сливиците, може да доведе до сериозни проблеми.

Според някои хора, операцията е единственото средство за лечение, но това твърдение за щастие е напълно погрешно. Можете да приложите традиционни средства за лечение, които в този случай са много ефективни.

Какво представлява тонзилитът и какви са причините за появата му?

Това е възпаление на небните сливици, които са част от лимфната система. Може да се срещне и под наименованието ангина. В случай че възпалението обхваща цялата лигавица, в това число сливици, небни дъги и фаринкс, тогава състояние се диагностицира като фарингит.

Обикновено причината за появата му са бактериите, вирусите или слабата имунна система. В някои случаи алергии също могат да предизвикат тонзилит.

Обичайните симптоми, които се появяват, са зачервени сливици, гнойни полипи, увеличаване на размера на сливиците, болки в гърлото, висока температура, затруднено преглъщане или дишане, отпадналост, главоболие, липса на апетит или лош дъх.

Често ангината може да предупреждава за заболявания като морбили, дифтерия, сепсис и други, затова е важно да се премине възможно най-бързо към лечение.

В детска възраст имунната система все още не е добре развита, което предразполага децата към различни болести и чести възпаления на сливиците. Възрастните се разболяват сравнително рядко, но при децата на възраст от 3 до 13 години се наблюдават изключително много случаи.

Лекарите съветват, ако има повече от 4 случая на ангина годишно, да се направи операция за отстраняване на сливиците. Този вид интервенция се нарича тонзилектомия.

Кои са причините за честите възпаления на гърлото?

Най-често срещаните причини за възпаление са бактериалните инфекции, причинени от Streptococcus pyogenes.

Streptococcus pyogenes е вид бактерия, която може в продължение на месеци да не прояви каквито и да било симптоми. В случаите, когато имунната система отслабва в резултат на стрес, умора и не е в състояние да се пребори с инфекцията, бактерията се активира и проявява симптоми. Въпреки че е неприятно състоянието се поддава на лечение с антибиотици.

Симптомите на възпалено гърло приличат на много други заболявания, които се развиват в продължение на няколко дни и преминават постепенно. Лечението на възпалено гърло включва антибиотик. Ако не се започне лечение навреме, можа да се появят усложнения или сериозни заболявания като нефрит, който може да доведе до трайно увреждане на бъбреците.

Системно боледуващите сливици може да станат причина и за други заболявания като ревматизъм и увреждания на сърцето.

Традиционната медицина предлага лесен метод за лечение на болестта и то само за 4 часа

През хилядолетията семената от кимион са използвани в традиционната медицина на много култури. За лечението не са необходими скъпи лекарства, а съставки, които може да откриете във всяка кухня.

Необходимо ви е пакетче с 80 грама кимион, 250 мл дестилирана вода и една супена лъжица уиски или коняк.

Как се приготвя?

Добавете 200 мл вода в съд със семена кимион и оставете да заври за 15 минути. Трябва да получите гъста и черна смес, подобна на утайка от кафе. Изсипете и прецедете оставащите 50 мл, и отново оставете сместа да заври. След като изстине, добавете супена лъжичка ликьор.

През половин час приемайте по една лъжичка от лекарството, след два часа ще усетите облекчение, а след четири симптомите ви ще отшумят напълно.