Има много слаби хора, при които в областта на корема се натрупват излишни мазнини. В действителност този проблем засяга не само хората с наднормени килограми, но дори и тези, които имат нормално телесно тегло. Ако сте един от тези хора и ви е омръзнало да сте от тях, няколко лесни съвета ще ви помогнат да забравите за излишните мазнини.

Придържайте се към диета с нисък гликемичен индекс (GI)

Чрез гликемичния индекс, може да се измери количеството захар, което навлиза в кръвта, след консумацията на определени храни. Препоръчително е да се храните с продукти с нисък гликемичен индекс (GI), за да избегнете проблеми с кръвната си захар.

Закусвайте всяка сутрин

Закуска е един от най-сполучливите начини никога да не натрупвате мазнини в средната част на тялото. Когато създадете режим на хранене, включващ няколко основни хранения дневно, щом организмът ви свикне ще се ускори и метаболизма на тялото. Освен това закуската ще понижи глада и ще вечеряте с по-леки храни през остатъка от деня и по този начин ще избегнете натрупването на излишни мазнини по талията.

Намалете консумацията на захарта и солта

Захарта има много малки ползи за тялото. Калориите от захарта са почти лишени от витамини и минерали, освен това води до промени в кръвната захар, които могат да бъдат причина за преяждане по-късно.

Солта също трябва да се избягва, ако желаете да имате стройно тяло. Прекомерната употреба на натриев хлорид стимулира тялото да задържа вода в тъканите. Това означава, че мастните клетки се препълват с течност, което ги разширява още повече.

Избягвайте изкуствени подсладители

В повечето случай хората, които се опитват да не консумират захар, просто я заменят с изкуствени подсладители. Това е много грешна практика. Известно е, че подсладителите не съдържат калории, но те съдържат много други лоши съставки, от които организмът ви не се нуждае. Изкуствените подсладители могат да излъжат тялото, че консумира захар, а вие да го подхранвате.

Започнете да правите силови упражнения

Упражненията, в които се използва сила изгарят най-много мазнини и увеличават мускулната маса. Колкото повече мускули имате, толкова повече мазнини ще изгори вашия метаболизъм.

Взимайте калций и витамин D

Витамините не могат да заместят здравословното хранене, но ако ги приемате редовно, ще помогнат за правилното функциониране на тялото витамин D и калция играят важна роля в процеса на отслабване, като помагат за изгаряне на мазнините в областта на талията.

Консумирайте пробиотици

Пробиотиците, които се съдържат в киселото мляко ще задействат метаболизма ви. Те ще ви накарат да се почувствате по-сити за по-дълго време. Доказано е, че пробиотиците в киселото мляко помагат за изгарянето на мазнини.

Осигурете си необходимото количество сън

Липсата на сън се отразява не само на мозъка. Тази липса може да бъде причина за натрупване на излишни мазнини по корема. Липсата на сън води до увеличаване на апетита към нездравословна храна, а освен това забавя метаболизма. За да изглеждате по-слаби и за да функционира тялото ви правилно си осигурете поне 8 часа сън на вечер.

Наблегнете на интервални тренировки

За повечето хора е нормално да прекарат около 45 минути във фитнес залата, разчитайки на уред за кардио тренировки. Много по-полезно е да правите интервални тренировки, при които да редувате скоростта, като непрекъснато променяте темпото от бавно на бързо и обратното. Този метод може да се прилага при всички тренировки, с тежести и упражнения, които укрепват сърдечно-съдовите дейности.