В няколко предишни статии ви разказахме как да съживите позатихналата страст във връзката си и как отново да върнете любовта в нея. Ако спазвате тези прости правила, може да се радвате на дълги години щастлив живот с партньора си.

Флиртувайте помежду си

За да запазите отношенията по между си щастливи за по-дълго време трябва да подклаждате огъня между вас. В случай че сте изгубили усета си или ви е неудобно може да започнете с малки стъпки. С течение на времето отчуждеността си е проправила път в отношенията ви, но това не значи, че не може да оправите нещата.

Според д-р Александра Соломон, която работи като клиничен терапевт в Института „Family“ в Северозападния университет, „хората обичаме да се чувстваме сигурни, че има някой, който ще ни подкрепя без значение какво се случва, но също така искаме да изпитваме нови трепети и любовни вълнения.“

За да запалите искрата във връзката си се опитайте да флиртувате с половинката си, както когато сте се срещнали. В повечето случаи флиртовете при всички двойки се различават. Необходимо е да направите нещо мило, да вмъкнете сексуални нотки, да демонстрирате интерес или игриво да се впуснете в забавления.

Дори да смятате, че е неподходящо да изпратите еротичен текст на дългогодишната си половинка, това ще ви помогне да добавите нови вълнения в отношенията си. Първоначално може да изпитвате неудобство, но експериментирайте, това е ключът, чрез който ще откриете начин да се почувствате комфортно и да се забавлявате.

Работете заедно

Когато работите и споделяте трудностите с любимия човек ще усетите не само физическо привличане, но и искра във вашата емоционална връзка. Резултатите от няколко научни изследвания показват, че двойки, които са били физически активни са по удовлетворени от взаимоотношенията си. Според проучванията те са по-влюбени в своите партньори, а физическата възбуда (повишена сърдечна честота, тежко дишане и т.н.) често може да предизвика романтично привличане при тях.

Бони Ейкър Уейл препоръчва да посещавате заедно фитнес залата или да намерите общ клас, в който да споделите активността си. „Може да изберете отборен спорт, да посещавате различни танцови формации или бойни изкуства. Всяко активно занимание, което споделяте ще увеличи привличането и сексуалната активност между вас.

Говорете си в леглото преди да заспите

През 2013 г. в Университета на Кънектикът са проведени изследвания, а резултатите показват, че двойките, в които партньорите разкриват положителните си чувства един към друг след секс имат по-добри взаимоотношения в сравнение с тези, които не го правят. „Това е един от начините дългогодишните партньори да поддържат близостта и романтичната си връзка“, казват изследователите.

За още по-добър тласък в отношения, прекарайте няколко допълнителни минути след секс като си говорите и се гушкате. Изследване в Университета на Торонто, проведено през 2014 г. показва, че двойките, които отделят повече внимание на сексуалните ласки и игри имат по-удовлетворяващ интимен живот и отношения. Авторите на изследването добавят: „Резултатите показват, че периода след секс е критичен момент за насърчаване на удовлетворение в интимните връзки.“

Не играйте игрички

Ако чувствате отдалеченост от партньора си, мислите, че купуването на нова секси рокля или отслабването с няколко килограма е най-добрият начин да получите вниманието на половинките си, понеже имате скучен интимен живот, определено грешите. Дори до скоро тези методи да са имали добър резултат, те могат да се обърнат срещу вас. Според Соломон: „Ако вашата половинка не забележи опитите да направите впечатление, това ще ви накара да се почувствате по-зле“, тя съветва, когато имате подобен проблем да говорите честно за начина, по който се чувствате.

Още съвети как да заздравим връзката с партньора си четете в Lechenie.bg