Със смяната на сезоните и по-конкретно в периода, преди настъпването на студената и мразовита зима, обикновено имунитета при децата и възрастните се срива за кратко време.

В тази статия ще ви разкажем за няколко изключително полезни метода, които ще ви помогнат да се справите с хремата и кашлицата и то за отрицателно кратък период от време.

Момента, в който усетите, че нещо с вас не е наред и считате, че е необходимо да се подсилите с някакви медикаменти, ние ви съветваме да се насочите към домашната си аптечка и да прегледате всички онези кутийки и шишенца, с които разполагате.

Мислите ли, че приемът на лекарства е най-доброто решение?! Разбира се, че не. В не малко от случаите прилагайки познатите бабини рецепти, успяваме лесно и бързо да елиминираме всякакви наченки на кашлица и хрема.

Какво трябва да знаем за приема на лекарства без лекарско предписание

Обикновено медикаментите, които сами си предписвате, са в състояние да облекчат временно симптомите, но е твърде рисковано да превишите безопасната им доза.

Ето защо ние ви съветваме да се консултирате с лекар, преди да се насочите към дадено лекарство.

Парацетамолът например вреди много на черния дроб, ако го приемате в по-големи дози.

Капките за нос са колкото полезни, толкова и вредни. Не забравяйте, че приемът им за период от седмица или повече би увредил носната лигавица и след време капките престават да действат.

Прекомерната употреба на понижаващи температурата средства срива имунитета. Как обаче да се измъкнем от този затворен кръг е въпросът, който вълнува всеки от нас.

Съветът, който можете да получите от нас, е винаги да следвате стриктно стъпките и предписанията, които вашият лекуващ лекар ви посочва.

Не се подлагайте на самолечения, тъй като това няма да доведе до нищо добро. Не забравяйте, че хомеопатията е далеч по-безобидна, в сравнение с всички онези медикаменти, вредни за организма.

Как да сложим край на досадната кашлица и хрема

Всеки от нас се е сблъсквал отблизо със симптомите на хремата, които включват кашлица, висока температура, запушен нос, болезнено гърло.

Подходящата диета към лекарствата би могла да ви помогне успешно да се справите с тях. В текста по-долу ще ви изброим някой от полезните супер храни, способстващи да се отървете от всички онези инфекции, превърнали се в сериозен проблем за вас.

Ето кои са храните, на които да обърнем съсредоточено внимание и задължително да включим към дневното си меню.

1. Боровинки

Кръглите и тъмни на цвят плодчета са не просто перфектната добавка към всеки сладкиш, но и съдържат изключително много антиоксиданти и полезни елементи, като Витамин C, например.

Когато ги приемате поне няколко пъти в седмицата или наблегнете на тях тогава, когато усетите, че сте на прага да бъдете повалени от хремата, те ще стимулират имунната ви система и ще подпомогнат на тялото да се справи с инфекциите.

Няма значение в какво състояние ги консумирате – свежи или замразени, тяхното действие е еднакво полезно. Ако искате да надвиете хремата, то трябва да ги похапвате през цялата година.

2. Бразилски орех

Прави ни силно впечатление, че голяма част от хората са привърженици на тази ядка, заради вкусовите й качества, но нямат никаква информация, относно полезните й свойства.

Вероятно всички сте чували за селена и нуждата от него. Благодарение на селена ние укрепваме имунната си система и й позволяваме да се пребори с вирусните заболявания.

Бразилският орех, освен че е божествено вкусен, е изпълнен с Витамин C, цинк и желязо – все елементи, които са полезни за нас.

3. Портокали

Цитрусът е познат на всички, заради това, че от край време е присъствал на трапезата ни. Някои го предпочитат под формата на фреш, докато други изпитват удоволствие да премахнат обвивката на портокала, да го разделят на резени и да си го похапват като заместител на някой от онези вредни и нездравословни сладкиши.

Заради богатото си съдържание на Витамин C портокалите са в състояние да ни отърват от всякакви вируси, включително и хремата.

4. Сладки картофи

Бетакаротинът, който се съдържа в сладките картофи, има способността да се превръща във Витамин A, способстващ за поддържането на имунната система.

Ако консумирате по един картоф веднъж в седмицата, няма да усетите как ще укрепите имунитета си, така че да се справи с неприятните хрема и кашлица. Препоръчително е да се похапва варен или печен.

5. Лимон

Всеки от нас познава прекрасно този плод и не веднъж го е включвал в менюто си. Лимоните са прочути по цял свят с високото си съдържание на Витамин C и никак не е случаен фактът, че дори и лекарите ни съветват да пием по няколко чая на ден, в които да присъства сока от лимон, когато усетим, че хремата е на път да ни хване в капана си.

Няма нищо по-хубаво от това да лишите организма си от медикаменти, за сметка на всички тези полезни храни, които са лесни за набавяне и успяват да предоставят нужните за организма полезни съставки, които в последствие да го укрепнат.

За да бъдем максимално полезни за хората, които четата това, ще споделим, че комбинацията от лимон, мед и джинджифил е перфектното оръжие, елиминиращо на 100% всякакви настинки.

Не чакайте вирусите да почукат на вратата ви и едва след това да търсите решение, нужно за справянето с тях.

Бъдете разумни и се подгответе предварително. Всяка сутрин приемайте по една чаша топла вода, в която да прибавите лъжичка мед и и сока от половин лимон.

Правейки това превантивно, то вероятността а бъдете повалени на легло е изключително малка.

Надяваме се да сме ви били наистина полезни и много скоро да успеете да се преборите с неприятните симптоми.

Изключете максимално приемането на медикаменти, закупени от аптеката и сами ще се уверите, че те не винаги са перфектното средство за справянето с вирусите.