Чудодейните хранителни добавки, смъртоносните ваксини, които ни изцеляват от всички болести хомеопатия и модерният в последно време детокс.

Заблужденията в областта на медицината здраво са се вкоренили в мозъците на голям брой хора. Днес ще ви разкажем за проверените медицински факти, на които трябва да вярваме.

Защо преди да започнем да приемаме определени целебни средства, е необходима консултация с лекар?

Хомеопатите не лекуват болести

За съжаление, това наистина е така. Сериозни научни изследвания, потвърждаващи терапевтичния ефект на хомеопатичните лекарства, засега няма проведени.

Принципът на този метод на лечение се състои в предписването на много малки дози от някои препарати. Много ниската концентрация се достига след многократно разреждане.

Според много специалисти, високата степен на разреждане на препаратите за провеждане на хомеопатия води до това, че в получените лекарства на практика не остават частици активни вещества.

На преглед – профилактиката на заболявания с помощта на ваксинация е ефективна

Някой да се съмнява в това? Ваксините наистина работят. Потвърждението на този факт е пълното изкореняване на такива опасни заболявания като чума и вариола. А съвсем скоро напълно от лицето на Земята ще бъде изтрит и полиомиелитът, което е вече почти постигнато.

В много държави хората с недоверие се отнасят към ваксините. Най-вероятно това се дължи на факта, че здравеопазването в тези държави не е в състояние, което да позволява качествено медицинско обслужване.

За съжаление, единични случаи на развитие на усложнения при деца или възрастни наистина има. Но са едно на милион, докато ваксините са спасили милиони хора.

Основната задача на ваксинацията е осигуряване на групов имунитет. Така например, поставянето на ваксина не само предотвратява развитие на заболяване, но може да спаси някои хора със заболявания в хронична форма.

Само не забравяйте, че преди всяка ваксина е необходима консултация с лекар.

Хранителните добавки не са лекарства

Хранителните добавки са биологично активни вещества. По тяхното наименование може да се определи, че това не са медикаментозни препарати, затова не могат да се лекуват заболявания с тях.

Но никой не казва, че хранителни добавки не трябва да се пият, ако човек отдавна ги приема и предполага, че се отразяват благоприятно на неговото здраве.

Хранителните добавки могат да бъдат представени като профилактични и общоукрепващи препарати, защото съдържат полезни нутриенти. Но преди да ги използваме, трябва да се консултираме с лекар.

Консултация с лекар: детокс – това е работа на бъбреците и на черния дроб

Това е истина, а също и кожата, през която се отделя пот, и белите дробове, които отделят от организма продукти от газовия обмен.

Човешкият организъм е устроен по такъв начин, че в него има всичко необходимо, за да може сам да се очисти, а също и да се възстанови след всевъзможни трудни периоди.

Сега много се говори за детокс, но има ли нужда човек, който няма здравословни проблеми? С прочистването на организма могат да се справят:

  • Бъбреците, основната функция на които е отделяне на продукти от метаболизма заедно с урината;
  • Черва, по които от организма се отделят неусвоените частици храна;
  • Черен дроб, който пречиства кръвта. По своята същност, това е основният филтър, който пречиства организма в режим „нон-стоп”;