Жените изпитват различни симптоми на предменструалния синдром. Най-често срещаните са болезненост на гърдите, крампи в стомаха, болки в гърба, главоболие, подкосяване на краката и промени в настроението. В този период всичко изглежда мрачно, склонни сте да водите ненужни спорове с приятелите и семейството или да изпитвате постоянен глад. Много малко мъже разбират причината за тези постъпки, но добрата новина е, че има няколко начина чрез които ще се освободите от тези неприятни симптоми.

Въпреки че много жени следват обичайния си режим на тренировка, въпреки натоварването е препоръчително да следите вида на упражненията, които правите. Имайте предвид, че тренировката, която включва повече от стречинг упражнения може да облекчи спазмите. Изпробвайте тези три упражнения, които ще облекчат болезнените усещания.

Седнете върху плоска повърхност и дръжте гърба изправен. Изпънете краката напред. Насочете се към върха на краката, като целта е да докоснете пръстите си. Повторете упражнението десет пъти. То ще помогне за облекчаване на спазмите по прасците и бедрата.

Застанете прави, като оставите малко разстояние между ходилата си. Разстоянието между тях трябва да е равно на това между раменете. Започнете да клякате, като огъвате колената.

Вярвате или не колоезденето е отличен спорт, които ще облекчи болезненото усещане. Когато сте в цикъл, карайте колело в продължение на 25-30 минути, за да понижите спазмите във вътрешната част на бедрата.

Изберете правилен хранителен режим

Правилният хранителен план ще ви помогне да преминете спокойно през тези тежки дни. Често в тези периоди, жените изпитват нужда от сладко, най-вече шоколад не се чувствайте виновни, ако изядете няколко парченца.

През този период трябва приемате повече витамин от плодовете и зеленчуците. Храни като сусам и папая са много полезни, а и ще ви заредят с енергия. Друго важно правило е да се убедите, че сте добре хидратирани. Пийте повече вода, плодови или зеленчукови сокове, мътеница и зелен чай, така ще избегнете главоболието. Не прекалявайте с алкохолните и кофеиновите напитки.

Медитация

Медитацията помага за повишаване на настроението и може да подобри отношенията ви с цялото семейство. Много пъти тези промени в настроението не се разбират правилно и това може да доведе до конфликти и рязко влошаване на взаимоотношенията.

Медитацията е най-доброто и най-ефективното средство да поддържате ума си здрав. Предимствата при медитацията добиват широка популярност. Тя помага да поддържате и контролирате ума си, а също поставя тялото в синхрон с душевното ви състояние. Медитацията също помага за преодоляване на психични разстройства.

Но най-важната част от медитация ще ви помогне да постигнете правилното състояние на ума. Ако практикувате древното източно учение в среда, която ви прави щастливи или спокойни ще засилите сетивата си, ще подобри положителната си нагласа и ще прогоните негативизма. Изследователите са доказали, че медитацията помага при установяване на контрол върху чувствата, като дава възможност да постигнете хармония с вътрешния си свят.

Комбинацията от тези методи ще ви помогне да поставите под контрол симптомите на предменструалния синдром и да се почувствате спокойни и щастливи. Може да добавите дълги вечерни разходки, които ще се отразят добре на вас и приятелите или семейството ви. Ако спазвате всички съвети освен, че ще намалите болезнените периоди ще повишите настроението си.