Когато решим да отслабнем няколко килограма доста често се отчайваме, защото се оказва, че много от любимите ни храни попадат в списъка със забрани. Това обаче не е съвсем така. С малко креативност можем да измислим чудесни вкусотии и  да включим почти всичко в менюто си.  Едно от нещата, които дават най-голяма възможност да се експериментира са сандвичите - една от любимите на всеки човек храни. Може би си мислите, че сандвичите са една излишна храна, която само носи празни калории. Може би за някои сандвичи това е истина, но не всички са такива. Нека видим четири златни правила, които ще ни позволят да включим любимата храна в менюто си всеки ден.

Правило номер едно - чист протеин.

Ядене на сандвичСтойте далеч от мазните меса и вместо това се научете да мислите диетично. Има много възможности според вкуса на всеки, но една от най-добрите е да направите сандвича си с пилешки гърди - никакви мазнини, само чисто и вкусно месо. Но не е само това. Можете да си направите сандвич със скариди, раци или с парче печена риба. Всяко месо без мазнина може да се впише чудесно.

Правило номер две - пълнозърнест хляб.

Излишно е да споменаваме колко калоричен е хлябът, а белият хляб направо може да бъде отписан от менюто без никакви скрупули. За щастие има огромно разнообразие от диетични хлябове, които са много богати на фибри и съдържат куп други семена, кълнове и така нататък. Освен пълнозърнести хлябове има и различни пълнозърнести питки за дюнери, които са дори още по-тънки и нискокалорични. Също така е много важно да обърнете внимание на количеството - вместо да правите един двоен сандвич направете само един или два единични.

Правило номер три - зеленчуците.

За да бъде един сандвич наистина вкусен не е нужно да бъде мазен. Можете да използвате различни видове зеленчуци за да постигнете невероятен вкус. Лук, домати и зелена салата са само малка част от възможните зеленчуци, които да сложите на сандвича си. И разбира се гледайте зелечнуците да са сурови - така ще са по-засищащи и пълни с витамини. Така ще осъзнаете, че за да бъде един сандвич засищащ не е нужно да има много хляб.

Правило номер четири - с какво да намажем сандвича?

Докато сандвичите, които не са намазани са по-полезни, то те определено са малко скучни и не толкова вкусни. Друго си е да се сложи нещо върху сухата филийка хляб. Майонезата със сигурност не е най-доброто решение. Има далеч по-добри варианти с някои нискокалорични дресинги за салата, които са дори по-вкусни. Също добра идея е да си намажете сандвича с пюре от авокадо.

Сега след като вече знаете, че можете да отслабвате и със сандвичи всичко е във ваши ръце. Един сандвич с много зеленчуци може да е идеалната храна за вечерта - малко като количество, много вкусно и много полезно.