В днешната статия, ще ви разкажем за един метод, чрез който къдравата ви коса ще придобие онзи красив блясък и перфектни къдрици, без да се налага да използвате маша.

Кои са вредните фактори за съсипващи къдравата коса

Поддържането на естествени къдрици е трудоемък процес. В повечето случаи, дамите използват всякакви стилизиращи кремове, които съдържат силикони. Силиконите са едни от най-вредните вещества за нашата коса.

Топлинната обработка, също нарушава структурата на косъма. Когато структурата на космите се нарушава, се нарушават и къдриците, а косата изглежда суха и изтощена. Затова, на помощ идва Curly girl-метода или „методът на къдравото момиче“.

Повече за Curly girl-метода

Това е метод, чрез спазването на който, ще преобразите къдравата си коса. Целта на тази техника е структурата на косата да се подобри и къдриците да станат по-лъскави и да придобият онзи сладък ефект на „отскачане“.

В основата на този метод за къдрокоски стои изполването на продукти с изчистен състав.

Как се спазва Методът на къдравото момиче

Стъпка 1:

Иронично, но тази стъпка се означава като „финално измиване“. Целта е да се създаде „чиста“ основа, която да подобрявате в последствие.

Въоръжете се с търпение, за да четете съставките на продуктите и изберете шампоан без силикони, който да съдържа сулфати. В рамките на една седмица, мийте косата се само с такъв шампоан, минимум 2 пъти.

Стъпка 2:

След като косата е вече пречистена от силиконите, потърсете шампоани и балсами без сулфати и силикони. Ако косата ви е по-скоро суха и не се омазнява бързо, изпробвайте измиването само с балсам.

Ако използвате само балсам, е добре да го оставите да престои на косата, а след това да измиете.

Стъпка 3:

Ако измивате косата си с шампоан, това е моментът да нанесете балсам или маска. Нанасяйте само от средата на косата, надолу. След няколко минути, изплакнете добре.

Стъпка 4:

Веднага след всяко измиване, нанесете стилизиращ продукт за къдрици (без силикони). След това използвайте микрофибърна или памучна кърпа, с която да попиете косата си. Най-добре е това да стане, като вземете коса от върховете и я намачкате по посока на корените. Не разресвайте!

Стъпка 5:

След стилизирането, оставете косата да изсъхне на нормална температура или използвайте само студения въздух на сешоара, заедно с дифузера.

Стъпка 7:

Когата косата изсъхне, капнете няколко капки бадемово или кокосово масло и „смачкайте“ косата. Може да използвате и памучна кърпа.

Съвети за къдрокоски

  • Използвайте сатенена калъфка за възглавница за сън;
  • През деня освежавайте косата с трапезна вода, като само я напръсквате;
  • Веднъж седмично, използвайте маска за коса;
  • Избягвайте минерални масла, восъци, сулфати и силикони.