Смята се, че нарушението е ерекцията – това е характерно за мъжете в по-напреднала възраст. А на 30 години мъжът е млад и няма за какво да се притеснява.

Но много изследвания показват, че проблемите с ерекцията на 30 години не са такава рядкост, и с всяка изминала година все повече мъже прибягват до средства за повишаване на потенцията.

Защо нарушенията на еректилната функция започнаха да възникват у представители на силния пол в толкова млада възраст? Нека да разгледаме 5 вероятни причини за този проблем.

1. Нежелание за използване на предпазни средства

Проблемите с еректилната функция на 30 години на фона на заболявания, предаващи се по полов път.

Според доклада на събранието на академичните асоциации на педиатрите в САЩ, при 25% от мъжете на възраст до 30 години възникнали случаи на отслабване на ерекция в процеса на слагане на презервативи.

Подобни неприятни ситуации ги принуждавали да се отказват от средствата за защита при следващи полови актове.

Това се отразило на повишаване на заболеваемостта от болести като гонорея, пикочно-полова трихомоназа, сифилис и други венерически заболявания, често се съпровождат с нарушаване на еректилната функция.

2. Прием на препарати за повишаване на потенцията

Както показва практиката, Виаграта и нейните дженерици, които невинаги са качествени, могат да се закупят във всяка аптека без рецепта. Повече от 1/3 от потребителите на тези препарати са млади мъже до 30 години.

И те ги купуват, без да са предписани от лекар, а за повишаване на сексуалните възможности.

По този начин няколко пъти младите мъже могат и да удивят партньорката си с мощна ерекция, но като цяло приемът на подобни препарати без медицинска показания само може да влоши проблема с отслабването на ерекцията.

3. Хроничен простатит

Възпалителните процеси безусловно влияят на проблема с еректилната функция. Още на 30 години при съвременните мъже все по-често се установява възпаление на простатата и дори хроничен простатит.

Верният път един мъж да се сдобие с простатит, коментират уролози, е по-малко да се движи. В резултат на продължителното седене в офиса, зад волана и на дивана у дома, се развива застой на кръвта, на лимфата и на секретите на простатата, и ето го хроничното възпаление на простатата.

Но, за съжаление, мъжете отиват на уролог, когато заболяването води до болки и нарушаване на уринирането.

4. Психологически проблеми

Огромно влияние върху развитието на мъжете оказа развитието на технологиите. Прекомерното застояване в социалните мрежи, честото гледане на т.нар. филми за възрастни допринася за прекалено слабата социална адаптация на младите мъже.

Огромна част от своята енергия те насочват към виртуалното общуване, което се отразява неблагоприятно на комуникацията с реални партньорки. Зависимостта на възбуждането от гледането на порно препятства нормалният процес на възникване на реакция при контакт с истинска жена.

5. Тютюнопушене и алкохол

Навярно тези причини за нарушаване на еректилната функция на мъжете трябваше да се поставят на първо място в списъка. Тъй като пушенето и употребата на алкохол започва сравнително рано у нас.

Това се дължи факта, че никотинът свива силно кръвоносните съдове, включително и тези, които снабдяват с кръв половия член.
А що се отнася до алкохола, то злоупотребата с него води до нарушаване на метаболизма на мъжките хормони, от които зависи нормалната полова функция.