Как да разберем, че ни лъжат с диагнозата?

Как да разберем, че нарочно ни поставят невярна диагноза и защо у нас толкова обичат да лекуват с изследвания?
Често лекарите използват особени трикове при поставяне на диагноза, за да задържат пациента в клиниката.

Но изобщо има ли някакъв начин да разберем, че се опитват да ни излъжат с диагнозата?

Ако лекар се опита да ви постави точно такава диагноза, каквато желае, повярвайте, той ще намери начин да го направи, но и сами няма да разберете къде именно и как са ви излъгали.

Вариантите са множество.

Но преди да говорим за начините за относително честно вземане на повече пари от прекалено доверчиви пациенти, нека да погледнем какво трябва да е нормално, при добросъвестните лекари, които в нашето здравеопазване са голямо мнозинство, просто се получава така, че основно се говори за лошите лекарски постъпки, и те повече се помнят, отколкото наистина големите успехи що се отнася до спасяването на живота на множество пациенти от наистина заслужили и добри лекари.

Да разгледаме един пример – при лекар идва човек с оплаквания, като първо се снема анамнеза, преглежда се езика и гърлото, прави се палпация на корема, преслушва се със стетоскоп, тоест събира се първична информация.

Въз основа на която се поставя предварителна диагноза. Да се излъже на този стадий е проблематично.

Ако лекарят каже, че на сливицата има гнойно огнище, е необходимо пиенето на антибиотици, тоест достатъчно е пациентът да отиде до огледалото и да отвори уста и да се убеди, че действителността леко се различава от това, което лекарят е описал.

Но диагностичното търсене продължава, предварителната диагноза е необходимо да се потвърди или опровергае.

А какво се случва по-нататък?

След това се назначават допълнителни изследвания, които са достъпни днес – лабораторни, инструментални, радиологически и прочие методи.

И ето тук могат да се допишат няколко диагнози отгоре към реално съществуващата.

Истината е, че за тази цел лекарят би трябвало да е със сговор с лекарите, които извършват изследванията. И за да разпознаете измамата трябва доста да се потрудите – как да разберете дали са ви открили 4 показателя, които се отклоняват от нормата или са 5?

Налага се привличането на 3-та страна, експертна комисия, и не е сигурно, че ще потвърдят факта на измамата, медицината е доста сложна наука.

Но да се заподозре, че нещо не е както трябва, все пак е възможно. Например, когато диагностиката се провежда от същия лекар, който назначава изследването, което пък нагоре на всичко се провежда по доста странен начин.

Например, слагат ви слушалки на главата, сядат пред монитора и започват да ви разказват как с помощта на биологичния резонанс ще узнаят цялата истина за вашите органи и болести, дори и за тези, които още ги няма.

Или ви вземат капка кръв, слагат я под микроскоп и на присъединения към него компютър започват да показват наличието на паразитоформи във вашата кръв – гъбички, вируси или захарни кристали. В тези случаи може да не се съмнявате, че ви лъжат.

Как най-често действат лекарите мошеници?

Ако говорим за тези, които работят просто над увеличаване на приходите от пациентите, например могат много лесно да коригират резултатите от изследванията.

Дори ако при вас вече всичко е нормално да започнат да ви убеждават в обратното с цифри, назначавайки ви допълнителни изследвания и процедури.