Раздялата изобщо не е весело събитие, но понякога е просто необходимо. Ако установите у себе се поне един от изброените в статията симптоми, се замислете – може вече да е време?

Всеки от нас мечтае за идеална връзка. Понякога стремежът да достигнем заедно много далеч е толкова силен, че започваме сами да лъжем себе си, въобразявайки си, че желаното е действително.

Утешаваме се с илюзии, а нашият живот с времето лети все по-бързо във всички направления.

Съветите как да изградим хармонични отношения са добри, но понякога е по-полезно навреме да открием признаците на неумолимо наближаващия ни апокалипсис.

Има 5 верни признака, че е време да си събирате нещата, да смените номера на телефона и повикате най-верните си приятели, които да ви станат нещо като група за психологическа подкрепа.

1. Вече не искате да се прибирате у дома

По-рано идеята за съвместно прекарване на свободното време с партньора ви е докарвала до състояние на възторг, а сега изобщо не искате да му виждате очите.

Принципно нямате нищо против връзката, но как всичко това, което тя представлява, се въплъщава в действителността, ви разочарова.

2. Поведението ви е саморазрушаващо се

Под това се разбира пушене, употреба на алкохол, или което е още по-лошо, наркотици, жестока самокритика, преяждане или недохранване, недоспиване, внезапни гневни изблици или нещо друго, толкова неблагоприятно влияещо на вашето физическо и психическо здраве.

Ако в компанията, когато сте с вашия партньор се развличате по подобен начин по-често, отколкото когато сте сами, всичко е ясно – трябва да си тръгнете.

3. Връзката не ви носи никаква радост

От известно време любовта за вас е болка, а също така и страх, депресия, тъга, безпокойство, нервност. И изобщо не е отпускане, удоволствие, непринуденост или великодушие. Убедени ли сте, че всичко трябва да бъде точно така?

4. Спрели сте да си поставяте дългосрочни цели

Вместо това се надявате, че с времето всичко ще се оправи, стига само да решите 2-3 проблема.

Партньорът ви ще си намери нормална работа, детето малко ще порасне, а вие най-накрая ще успеете да се отървете от наднорменото тегло – и това е щастието за нас. Но ще ви разочароваме, но не е така.

Животът е поредица от отделни мигове, всеки от които носи със себе си нови изпитания и проблеми.

Не съществува някаква определена черта, зад която нещата по вълшебен начин ще се подредят, бъдещето няма да дойде точно в този миг.

5. По-приятно ви е да сте насаме

Насаме със себе си на човек може да му бъде много по-комфортно, отколкото в компанията на партньора, който категорично не му подхожда.

Това може би е най-очевидният и недвусмислен признак, че връзката ви вече е към финала.

Вашият партньор се е превърнал в котва, която вместо да ви дарява усещане за стабилност и увереност, ви тегли към дъното. В такава ситуация раздялата е единственият верен начин да спасите живота си.

Горчивият опит – също е опит. Разкажете в коментарите, какви признаци са ви помогнали да разберете, че връзката ви е обречена.

Все по-често звучащите упреци и ругатни в стил – ти си тъпа, глупачка, нямаш мозък. Това е неуважение и човек вече няма как да сдържи своето раздразнение, и означава, че всичко е приключило.