Високото кръвно налягане е проблем за много хора на различна възраст, но най-често засяга по-възрастните. Поддържането на високо кръвно, без да се контролира е честа причина за замаяност и умора, но в някои случаи, то може да бъде животозастрашаващо, дори фатално.

Състоянието изисква контрол ни навременни мерки. Ако не се контролира можете да навредите изключително много на здравето си и да повишите риска от сърдечни заболявания, инсулт, инфаркт и проблеми с бъбреците.

Въпреки, че съществуват различни медикаменти за контрола му, в тази статия ще ви опишем един доказан метод от китайската алтернативна медици за моментите, когато спешно трябва да свалите кръвното си, а не можете да посетите лекар.

Какво е кръвното налягане и какво са причините за високо кръвно

Кръвното налягане, представлява силата, която циркулиращата кръв оказва върху стените на кръвоносните съдове, когато сърцето се стяга и релаксира. Дели се на две – систолно и диастолно кръвно налягане и се измерва милиметри живачен стълб (mmHg). Като систоличното е просто казано горната граница, а дистоличното - долната.

Нормалното кръвно налягане е със стойности между 90/60 mmHg и 120/80 mmHg. Стойностите от 140/90 mmHg и по-високи се водят за високо кръвно (хипертония). За развитие на хипертония рисковите фактори са генетична предразположеност и напреднала възраст, наднорменото тегло, лошите хранителни навици, тютюнопушенето, стресът и липсата на сън. Все повече съвременни млади хора започват да страдат от проблеми с кръвното породени от забързания живот и стрес, затова е хубаво да знаете как да действате при спешна ситуация вкъщи.

Тъй като може да е опасно състояние и да изисква медицинска помощ, кръвното налагане трябва да се наблюдава и контролира. Ние ще ви дадем съвет за това как да го направите вкъщи по лесен метод, за тези моменти, когато искате да подобрите бързо състоянието, без прием на лекарства. Важно е да знаете, че това е временно решение за дните, в които нямате възможност да посетите лекар, но при повтарящи се проблеми, трябва да ви прегледа специалист.

Тайната за незабавно сваляне на кръвното налягане идва от Китай и алтернативната им медицина и е свързана с определени точки от тялото. Тези точки са две – това са местата, които се намират под месестата част на ухото към средата на ключицата.

Натиснете леко мястото под ухото с върховете на пръстите си и се спуснете към ключицата с леки  движения, които не трябва да причиняват болка. Повторете движението около 10 пъти от двете страни на врата, като трябва почти моментално да се почувствате добре а кръвното налягане да се нормализира.