Сексът е една от най-приятните сфери от живота на съвременния човек. Положителното му влияние върху емоциите ни и настроението ни е научно доказано и повечето от нас го практикуват най-редовно.

Освен, че оказва изключително благоприятни ефекти върху начина, по който се чувстваме, той е и начин да се сближим с някого важен за нас. Да споделим щастие. Да се забавляваме заедно. Да се доверим. Да се подкрепим.

Но въпреки всичко хубаво, което посочихме в горните редове, сексът може да се превърне в невероятно неловка и странна ситуация, ако нещо не е както трябва – било то партньор, отношение, място или това, за което става въпрос сега – поза.

Съществуват хиляди начини за правене на любов и дори в момента сигурно се измайсторяват нови такива, за които може би и никога няма да научим.

Всичко опира до това колко е развито въображението ни, колко иновативни сме и дали предпочитаме да заложим на традиционното или искаме да рискуваме с нещо ново.

В наши дни повечето хора са настроени много свободно на тази тема и неприкрито избират второто. Това е хубаво, защото така сексуалният контакт непрекъснато търпи развитие, промени и се разнообразява, но съществува и другата страна на нещата – понякога тези промени се оказват доста неподходящи и можем да изпаднем в неудобна и дори странна ситуация.

В търсене на различното, нетипичното и новото хората имаме склонност да се отнасяме и да залитаме прекалено много.

Поради това вследствие на въображението ни, сексът понякога се превръща в истинско предизвикателство, не заради друго, ами за да запазим баланс и ритъм.

Някои секс пози, освен че са изумително неудобни могат да бъдат и много болезнени, особено за нежния пол.

Направено е проучване, което показва кои са 3-те най-неудобни позиции, които понякога могат да ви докарат и по-големи наранявания от обикновените синини.

 1.Кучешката поза

Макар че все повече и повече хора си падат по грубия, агресивен секс, онзи който гледаме по филмите, изпълнен със страст и лудост, кучешката поза може да бъде доста неудобна за женската половинка. Жените отбягват тази поза не толкова поради болката, въпреки че и тя е фактор, ами защото не усещат емоционалната връзка с партньора си. За да не се отказваме обаче от една от най-известните пози някога, почти винаги гарантиращи едно бурно изживяване е добре просто да внесем някои малки промени и подобрения в изпълнението на половия акт при нея. Тук се изисква повече внимание от страна на мъжа и едно по-грижливо отношение към жената. Добре е темпото да се забавя периодично, за да се намали болката, при наличие на такава.

 2.Обърнатата каубойка

 Тази поза, макар че изглежда вълнуваща и необикновена, представлява трудност за момичето. Освен че изисква доста усилия от нейна страна, на нея й е трудно да достигне оргазъм в тази позиция.

Изключително неудобна е и жената не може да изпита пълното удовлетворение от половия акт. Най-много да направи жеста за партньора си, но ще бъде честно, той да й бъде върнат по някакъв начин.

 3.Изправени

 Несъмнено това е една от най-секси позите някога. Освен че е нетипична тя създава усещането, че си във филм – не се забравя.

Това, което я прави обаче често лош избор, е че крие много рискове. По време на полов акт последното, за което партньорите мислят е как да пазят баланс или да не счупят някоя вещ.

При тази поза това мислене се налага. Освен че представлява потенциална опасност за цялостта на дома ви, тя отново може да бъде доста болезнена, тъй като е изключително трудно да бъде нацелен правилният и най-подходящ ъгъл, под който да се практикува.

Това води до затруднен оргазъм и често – множество синини.

Всяка поза може да представлява неудобство за някой – това е абсолютно индивидуално и опира до самата личност.

Хората сами си избираме най-подходящата за нас, нашето телосложение и гъвкавост, но задължително трябва да помним, че е важно да обърнем внимание на партньора си и да разберем по какъв начин той би се чувствал най-удобно.