Порното си е извоювало славата на нещо, което не е хич препоръчително или добро. Напротив, често то се обсъжда като изключително лошо и дори гнусно, на моменти. И макар че извратеността, която се съдържа понякога в него, бива факт, всъщност науката е доказала, че гледането на порно хич не е нещо толкова отвратително, каквото повечето хора са свикнали да смятат.

Хубавото е, че мисленето на обществото става все по- и по-освободено и много хора възприемат филмите за възрастни вече като нещо нормално, макар че споменатите по-горе са наистина значително повече.

Защо се смята, че порното е "за мъже"?

Всеизвестно е, че мъжката част от населението е значително по-пристрастена към гледането на порно, отколкото женската, въпреки че много проучвания показват, че огромна част от жените също са редовни зрителки.

За жалост обаче, не много от тях са склонни да си го признаят, установяват изследванията, тъй като го смятат това си свое действие за нещо срамно, поради негативното мнение на обществото като цяло и от страх да не бъдат помислени за леки жени.

А това е грешка, защото гледането на порно не прави жените лесно достъпни, а просто показва, че обичат да се наслаждават на секса, също толкова колкото и много мъже, а защо не и повече?

В това да харесваш интимния си живот и доставянето си на удоволствие няма нищо срамно, но голяма част от обществото наистина трудно приема това.

Мъжете, за разлика от жените обаче, доста рядко се притесняват от подобни факти за себе си – всъщност хич не се и притесняват, тъй като хората са свикнали да си мислят, че мъжката природа е тази природа, която има физическа нужда от секс.

Истината е, че и женската е такава, но някак при жените този въпрос стои много по-странно и много по-деликатно, докато при мъжете сякаш тази информация се разбира като по начало.

Защо мъжете продължават да гледат порно, дори и когато са във връзка?

Това е един от най-сложните въпроси, които тревожи страшно много дами. Често този факт поражда изключителна несигурност и разклаща самочувствието на представителките на нежния пол.

Напълно логично е да се запитат какво не им е наред в секса, че партньорът им да търси и гледка на друго, освен тяхното тяло и да прибягва до самозадоволяване, въпреки че води полов живот с тях самите.

Нали, разбираемо е, мъжът да гледа порно, докато е сам – все пак „има физическа нужда от секс“, но докато е във връзка? Каква е причината? В нас ли е причината?

Всъщност проведените проучвания показват, че мъжете въобще не приемат гледането на порно като голяма работа. За тях това е просто начин да си доставят още повече удоволствие – защото да, сексът с момичето им може да представлява удоволствие, и то по-голямо от самото порно, но мъжете търсят разнообразие.

Сексът с партньор може да дотегне в един момент, дори да е най-хубавият секс на планетата – в такъв момент мъжът просто ще търси малко по-различно усещане от време на време. Освен това, филмите са възрастни са начин да научим много нови техники.

В порното всичко се случва и всяка мъжка фантазия, също така, бива изпълнена – ако сте отказали нещо в леглото, което е искал, то не му се сърдете, че го търси в порното – радвайте се, че не го търси с някоя друга!