От кои храни е по-добре да се откажем преди секс?

Много срещи започват на трапезата и завършват в леглото. Поради тази причина изборът на ястията, които ще изядете непосредствено преди интимните ласки, има голямо значение, тъй като проблемите с храносмилането могат да развалят цялото удоволствие, предупреждава професорът гастроентеролог Уилям Чей.

Особено внимателно трябва да подходят към менюто тези, които много нервничат преди среща и по време на нея, а също и тези, които имат чувствителен стомах и черва. Ето няколко продукта, които, както съветва професор Чей, следва да се избягват, когато се тръгва за среща.

1. Еспресо

Силното кафе може да засили усещането за нервно напрежение и дори да предизвика чревно разстройство. По-добре пийте чай, в който има много по-малко кофеин.

2. Червено месо и месни продукти

Пържолата преди секс може да засили образуването на газове в червата, което едва ли ще ви направи по-привлекателна. Особено неприятна миризма имат газовете, които се образуват в резултат на разграждането на червено месо. По-добре е да хапнете риба или пилешки гърди, които по-лесно се смилат.

Добре е също така да не се консумират колбаси и бекон. Тези мазни продукти могат да предизвикат киселини и храносмилателни разстройства. По-добре да ги замените с ястия от яйца, например омлет от яйчен белтък.

Това леко и немазно ястие ви набави на тялото ви пълноценни белтъчини и няма да се натовари храносмилателната система.

3. Карфиол, броколи и брюкселско зеле

Всички тези полезни зеленчуци способстват за образуването на газове. По-добре е да ги замените с по-безопасни от тази гледна точка продукти като зелена салата, краставици, домати, гъби и чушки.

4. Сос сметана към макароните

Този сос съдържа много мазнини, поради което много бавно се усвоява от храносмилателната система и предизвиква тежест в стомаха. Освен това ако имате повишена чувствителност към млечните продукти, то тогава ви е гарантирана диария или подуване на стомаха.

Сосът със сметана е по-добре да се замени с доматен, но без подправки и чесън, които могат да предизвикат киселини.

Освен това професор Чей препоръчва да се откажем на срещите и от печените картофи в полза на варените или запечените, от пицата – в полза на макароните с доматен сос, и от бирата – в полза на червеното месо.

Интересно е фактът, че храненето не само да развали интимното преживяване, но и съществено да го подобри.

Не трябва да забравяме и за количествата храна, които се консумират по време на такива романтични вечери. Това се отнася най-вече за мъжете, за които наскоро излязоха данни, че са склонни да преяждат в присъствието на красиви жени.

Поради тази причина, ако дамата, която приготвя вечерята на своя любим и той е от по-притеснителните трябва да се погрижи той да не я преяде, като ограничи количеството храна, което сложи на масата, тъй като колкото и полезни храни да се консумират преди секс, ако се прекали с тях, то тогава задължително възникват горепосочените симптоми.

Най-неприятни от тях са, както вече посочено, засиленото образуване на чревни газове и подуване и тежест в корема, които дори могат да станат причина за проблеми с ерекцията или бързата нейна загуба много преди края на интимните ласки.