Създаването на красиво тяло е цяло изкуство. Търпение, упоритост и което е много важно, знанието как да го постигнем. Защо отслабването със зеленчуци не се получава? И какво е важно да знаем за диетите за отслабване?

Грешка №1

Ядете само плодове и зеленчуци

Пресните плодове и зеленчуци са много полезни, но не трябва да основавате само на тях диетата си, тъй като не засищат и така се принуждавате отново и отново да отваряте хладилника.

Пресните плодове и зеленчуци възбуждат апетита. Кога ядете зеленчуци, без да се усещате, започвате да ядете повече от тях. Големите порции растителни влакна водят до разширяване на стомаха.

Затова, когато приключите с диетата, то ще започнете да ядете по-големи порции калорична храна.

За да запазите тонусът на мускулите и на кожата, е необходимо постоянно да попълвате нуждите от белтък в организъм. А ако ядете само плодове и зеленчуци, няма белтък няма откъде да вземете.

Грешка №2

Пиете малко течности

Когато сте на диета, то достатъчното количество вода е задължително условие. С водата се извеждат токсините, но и е необходима за достатъчен тонус на кожата и на мускулите.

Избягването пиенето на течности с цел намаляване на обема на мастните клетки, е абсолютно неправилно. Тъй като центърът на глада и на жаждата в мозъка се намират един до друг, с изпиването на вода или чай можете да отложите храненето.

Грешка №3

Избягвате мазнините

Разбира се, ако се стремите да отслабнете, то следва да следите за количеството и на състава на мазнините. Но пълният отказ от тях, заради това, че са калорични, е неразумно.

Във всеки случай в менюто следва да се включват растителни масла, може дори и краве масло. Стените на клетките в значителната част се състоят от фосфолипиди, които трябва редовно да се обновяват.

Лишавайки се от мазнини, рискувате с външния вид на кожата и на косата, а също с доброто настроение, защото нервната система също се нуждае от тях.

Грешка №4

Физически пасивни сте

Да, освен диетата за поддържане на формата е необходимо да се полагат физически усилия. Няма къде коремът ви изчезне, ако не натоварвате с подходящи упражнения и не се разхождате.

На първо място при диета изчезват подкожните мазнини от областта на лицето и шията и веднага след това отслабват гърдите.

А за да отслабне коремът и седалищните части е необходимо да се потрудите паралелно във фитнес залата или пък у дома. Укрепвайки по този начин мускулите на корема, увисването му ще изчезне. Нямате сили да се занимавате с фитнес? Яжте повече белтъци.

Грешка №5

Постоянно сте на диета

Има ли във вашия живот светли промеждутъци или диета – неотменен компонент от цялостния ви имидж.

Ако сте принудени постоянно да се ограничавате откъм храната, то това означава, че сте избрали неправилна тактика. Диетата не е подходяща за вас или не правите физически упражнения.

Или пък се залъгвате, като между салатите със спанак си хапвате бонбони с чая. Така или иначе вашите резултати показват, че не се отнасяте сериозно към промяна на хранителните навици.

Следва да си изберете не много строго диета или най-добре проста система за правилно хранене и да я направите част от постоянното ви меню.