Работещите жени, изграждащи кариера и имащите семейство, е необходимо да си определят приоритети. Какво се явява основа за една такава жена, а какво надстройка, с други думи какво за нея е по-важно – кариерата или семейството?

Не става въпрос да се отказва от това да се отказва от това, което е по-малко важно за нея, а за това правилно да балансира тези два взаимно допълващи се елементи.

Изграждайки кариера и достигайки поставените цели, всяка жена рано или късно започва да се пита: „А защо ми е на мен всичко това, ако нищо друго освен да работя, не се очаква от мен в този живот.

“ А толкова всяка жена иска да бъде заобиколена от любов и топлина, от детския смях у дома, да бъде част от веселите семейни празници и да се радва на романтиката, с която я дарява нейния съпруг.

Най-важното е да се разбере, че семейството не е задължително да бъде пречка в работата, а дори напротив.

Просто е необходимо да се знае, че ако една жена постави на първо място в своя живот семейството, съвсем не е задължително да се отказва от това да се реализира в избраната от нея бизнес сфера.

Днес има море от възможности една съпруга и майка да работи така, че да не страдат нито децата ѝ, нито брачния партньор.

Кариера и личен живот – как да балансираме
Бързо е изминал меденият месец на семейната двойка, преминала е вече и първата година от съвместния живот. Притъпили са се вече първите бурни чувства и е настанала еднообразна семейна рутина.

От вкъщи на работа, от работа вкъщи, всяка вечер едно и също. А може би на жената я очаква повишение в службата, започнала е да остава на работа до по-късно, а разговорите с брачния партньор вечерта не са свързани нищо друго, освен за текущите неща.

Може би картината ви е позната? И в такава ситуация жената започва да си задава въпроса – защо? Какъв е проблемът? Навярно е по-правилно би било да се запита – не съм се ли се отдала прекалено много на кариерата си? Ако за мен е толкова важно семейството, какво мога да направя? В действителност всичко е много просто.

Разделете тези две сфери на своя живот, не позволявайте едната да прониква в другата. След като излезете от работа – забравете за нея, не носете у дома проблемите от службата, а най-главното – лошото ви настроение е свързано именно с тях.

Ако си вземате работа и за у дома, не само, че няма да има достатъчно топлина и романтика в отношенията с брачния ви партньор, но мъжът ви ще страда също от това. Но ако последвате препоръката дадена по-горе, съпругът ви ще види своята жена у дома – весела и грижовна, а не мълчалива и изглеждаща измъчено.

Женски хитрости помагат за укрепването на отношенията

1. Създайте си семейни традиции

- Най – малко веднъж дневно се хранете заедно, например вечеряйте, когато можете да споделяте събитията и впечатлението от изминалия ден.
- Сутрешен ритуал за сбогуване, когато мъжът ви отива на работа.
- Домашни работи, които вие задължително правите заедно.
- Добрите традиции укрепват семейството и те могат да се предават на децата и внуците.

2. Сега и веднага

Ако прекарвате време заедно с мъжа си, се избавете от другите мисли – за децата, за работата, и за несвършената домакинска работа. Изживейте момента, отдайте му се напълно и получавайте удоволствие от общуването с любим човек.