Топ 3 безобидни симптома на опасни заболявания

Мария
Написана от Мария август 7, 2018 13:07

Топ 3 безобидни симптома на опасни заболявания

Акценти:

  • Множествена склероза - опасност
  • Хъркане - нощен сън
  • Мускули - сила

Свързани:

Не е тайна, че всяка болест си има своите симптоми.

С признаците на най-разпространените заболявания са запознати всички и са свикнали да се справят с тях сами.

Но и такива несериозни симптоми като главоболие, умора, повишена жажда могат да сигнализират за развитие на опасни и тежки заболявания.

За какво става въпрос?

1.Сънливост и умора

Много хора се чувстват отпаднали сутрин. Някои го свързват с късно лягане, а някои смятат, че се дължи на неотдавнашно преохлаждане и, затаили дъх очакват други симптоми на простуда.

Но умората и сънливостта сутрин не трябва да се оставят без внимание в никакъв случай, тъй като могат да сигнализират за апнея – спиране на дишането по време на сън.

Добре е, ако човек не живее сам, тогава неговите близки могат да забележат опасната ситуация и да разкажат на болния какво се случва.

Съвсем друг е въпросът, ако болният живее сам.

Тогава трябва да обърне внимание именно на тези признаци, свързани с редовното недоспиване при 8-часов и повече нощен сън.

Става въпрос за произволно задържане на дишането, или хъркане, при което езикът и горното небце затварят достъпа на въздух към гърлото. Човек може да не диша в продължение на 20-30 секунди и повече. А това се отразява неблагоприятно на състоянието му сутрин, тъй като мозъкът страда от кислороден глад.

2.Олюляване и неустойчивост при ходене

Олюляващият се и с неустойчива походка човек може да се приеме за пиян, но тези признаци могат да сигнализират и за развитие на тежка болест – тумор на главния мозък. Черепът на човека не може да променя своя обем, да се разширява и да се свива.

Но ако в главния мозък възникне нарастващо образувание, то на трансформация се подлага обемът на съдържимото в черепната кутия, което се разширява отвътре.

Пряко следствие от нарастващото налягане е въздействието на вестибуларния апарат, който в нормално състояние не превишава размерите на оризово зърно.

В резултат човек губи ориентир в пространството, олюлява се при ходене, възниква усещане за загуба на опора, дори при стоене на равно място.

Болният може и да не обърне внимание на тези симптоми, особено ако те се появяват от време на време.

Но е необходимо да се знае, че те са един от признаците на опасно заболяване, наред с главоболието, повишена чувствителност към външни дразнители, проблеми с паметта, слуха и зрението.

3.Неловкост и намаляване на силата на мускулите – признаци на каква болест са

Периодично възникващите световъртеж и нарушение на координацията на движенията могат да сигнализират за развитието на още една не по-малко приятна тежка болест – множествена склероза.

Въпреки съществуващото мнение, няма нищо общо със старческата сенилност. Освен това най-често се развива в млада възраст, когато човек не се замисля за болестите и не очаква неприятни изненади от собствения си организъм и от имунната система.

Едни смятат за главен провокиращ фактор травмата, а други – вирусни и бактериални инфекции.

Каквато и да е причината, без внимание не трябва да се оставят безобидните на пръв поглед признаци като изтръпване на кожата, поява на мравучкане.

Слабост на мускулите е още един характерен симптом. Макар и да изглежда, че мускулите са запазили обичайна сила, то съгласуваност между тях отсъства.

Топ 3 безобидни симптома на опасни заболявания
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария август 7, 2018 13:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи