Помнете „Вредни съвети”, антиръководство за непослушни деца и техните родители?

Оказва се, че не само младежите обичат да вървят срещу теченията. Но и зрелите мъже сякаш нарочно правят всичко, за да се насладят на прелестите на хроничен простатит.

Въпреки разпространеното заблуждение, простатитът вече не е сред заболяванията, които се срещат в по-напреднала възраст.

Това заболяване подмладява с всяка изминала година – пикът се пада на 25-30 години.

Основните спътници на простатита са проблеми с ерекцията, затруднено уриниране, болка, парене, и най-лошото рак на простатата. Накратко, трябва да забравим за комфортния живот.

1. НЕ на профилактичните прегледи

Ако сте под 60 години, то вас болест не ви грози, и можете да помислите за здравето си по-късно. Няма смисъл един мъж да губи младостта си за глупости от рода на посещения при лекари и профилактика на мъжки болести.

2. Отказът от вредните навици е за слабаци

Пушите като комин, пиете по-често, тъй като постоянно има поводи за празник. Наслаждавате се на мазна и тежка храна.

Този начин на живот не само отслабва общият имунитет на организма, но и унищожава естествената защита на клетките на простатата пред вируси и бактерии, като прави органът изключително уязвим за инфекции.

3. Несъобразяване със сезона

Представете си, че вашият организъм е направен от ултраздрава сплав, която не се подлага на въздействие на никакви външни фактори. Студ, жега, повишена влажност и прочие катаклизми не са толкова страшни.

В лютите студове не помисляте и за чорапогащници, що за женска приумица? Особено отчаяните могат да игнорират, дори долното бельо, а това е особено еротично.

Помните, че най-добрият зимен отдих е риболовът. За пълно щастие можете да се изкъпете и за Йордановден.

Намокрили сте се под дъжда – не бързате да сменяте мокрите дрехи, те сами ще изсъхнат.

Ако вече имате хроничен простатит, всяка простуда или преохлаждане незабавно ще предизвикат обостряне – температура, често уриниране, и дори болка при ходене по малка нужда.

4. НЕ на спорта

На работа стоите по цял ден, тъй като обядването с мазен сандвич може и без откъсване от работа. След края на работния ден се качвате на колата, който ще ви върне в комфортния ви дом, на любимия диван.

Заседналият начин на живот може да предизвика простатит. Причината – забавяне на обмяната на веществата в малкия таз, предизвиквайки застой и оток, най-сериозните рискови фактори за заболяването.

5. Затворник или Казанова

Ако сте избрали участта на затворника - се наслаждавате на интимни удоволствия рядко, само за зачеване на наследници или под заплаха от развод.

Няма за какво да губим време и сили в безполезно занимание, което стимулира синтеза на мъжки полови органи и които стимулират кръвообращението в органите на малкия таз.

Ако по душа сте Казанова, не изпускате нито една пола. Не се пазите, заради по-силните усещания – тази игра на руска рулетка ще ви възнесе на върха на блаженството.

Заболявания, предаващи се по полов път, които са основна причина за инфекциозен простатит, който без лечение се превръща в хроничен. Но това е дреболия в сравнение с радостта от поредната победа в леглото.

Редовният секс с постоянен партньор – това е скука.

6. Не разрешавате на лекаря да ви прегледа

Ако все пак сте стигнали до лекар, не му позволявате да ви прегледа както трябва. Краткото описание на симптомите и изразяване на страданията на лицето не са достатъчни за поставяне на диагноза.